Vooralsnog alleen dieselen in nieuwe Mercedes-Benz GLC

In juli bij de dealers

Mercedes-Benz GLC Coupé
Mercedes-Benz GLC-klasseMercedes-Benz GLC CoupéMercedes-Benz GLC-klasseMercedes-Benz GLC CoupéMercedes-Benz GLC-klasseMercedes-Benz GLC CoupéMercedes-Benz GLC-klasseMercedes-Benz GLC-klasse

Het is alweer twee maanden geleden dat Mercedes-Benz het doek trok van de vernieuwde GLC. In de aanloop naar zijn marktintroductie worden nu de eerste prijzen naar buiten gebracht. Daar valt iets opvallends op.

De gefacelifte GLC en GLC Coupé komen in eerste instantie namelijk enkel met nieuwe dieselmotoren naar ons land. In de nieuwe prijslijst vinden we alleen twee viercilinder diesels: de 200d met en zonder 4Matic en de 220d met en zonder de 4Matic. Dat het vooralsnog om introductieprijzen gaat, wordt al snel duidelijk, want er wordt specifiek bij vermeld dat andere motorvarianten later volgen. Of dat nog voor de marktintroductie gaat gebeuren, blijft onduidelijk. De prijzen van de 163 pk sterke GLC200d beginnen bij € 62.745. De sportiever getekende Coupé in dezelfde trim heeft een vanafprijs van € 65.528. Kiezen klanten voor de 4Matic-vierwielaandrijving, dan stijgen de prijzen naar minimaal € 66.429 en € 69.212 voor dezelfde auto’s.

De vier-in-lijn-220d met 194 pk is in de reguliere GLC te combineren met zowel achterwielaandrijving als met 4Matic. De instapper heeft een basisprijs van € 64.439 en kost met 4Matic € 68.123. De GLC Coupé met de krachtiger diesel is, net zoals voorheen, enkel als 4Matic leverbaar en is te koop vanaf € 70.906. In juli staan de vernieuwde GLC’s bij de Nederlandse dealer.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (61) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum