Volkswagens ID3 en ID4 krijgen over-the-air updates

Belangrijke update

Volkswagen ID3

Volkswagen maakt de ID3 en ID4 gereed voor over-the-air updates. Die komen vanaf de zomer beschikbaar. De meeste exemplaren moeten voor deze functionaliteit wel eenmalig langs de dealer voor een eerder aangekondigde grote en belangrijke update.

Het wordt vanaf komende zomer mogelijk om over-the-air updates binnen te halen voor de Volkswagen ID3 of ID4. Daarvoor heeft Volkswagen een nieuwere versie van het besturingssysteem ontwikkeld. Alle nieuwe ID3's en ID4's die vanaf kalenderweek 8 (de laatste week van februari) zijn gebouwd, hebben deze nieuwe software al aan boord. Oudere exemplaren kunnen de update bij de garage krijgen. Daarvoor worden klanten deze maand uitgenodigd.

Het 'ID.Software2.1' genaamde opgewaardeerde besturingssysteem is een update voor de ID-modellen die al eerder is aangekondigd. Dit betreft ook de update waar Volkswagen aan refereerde als reactie op recente problemen met de ID3. Niet alleen wordt het mogelijk om op den duur over-the-air updates binnen te halen, het is ook de verwachting dat het functioneren van de ID-modellen erop vooruitgaat. Ook worden er nieuwe functies aan de auto's toegevoegd.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (94) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.