Volkswagen: 'Voorlopig geen toekomst voor waterstof'

'Waterstof in personenauto gaat dit decennium niet gebeuren'

Volkswagen ID Aero Concept

Merken als Hyundai, BMW en Toyota besteden veel aandacht aan de toepassing van waterstof in auto's. Volkswagen ziet vooralsnog geen heil in de toepassing van waterstof in auto's.

Hyundai heeft met de Nexo zijn tweede elektrische auto met een brandstofcel aan boord in het gamma, Toyota heeft op zijn beurt een tweede generatie van waterstofauto Mirai én werkt aan verbrandingsmotoren die waterstof lusten en BMW is met de iX5 Hydrogen druk in de weer met de ontwikkeling van een EV met brandstofcel aan boord. Maar Volkswagen ziet voorlopig nog geen toekomst in de toepassing van waterstof in personenauto's, zo zegt Volkswagen-topman Thomas Schäfer tegen de Spaanse editie van AutoBild.

Volgens Volkswagen-CEO Thomas Schäfer is het voorlopig niet rendabel om waterstof in personenauto's toe te passen. Volgens hem zijn waterstofauto's niet alleen te duur, maar ook nog eens niet praktisch genoeg. De topman is van mening dat de benodigde waterstoftanks te veel ruimte in de cabine innemen. Schäfer ziet hooguit iets in de toepassing van waterstof in bedrijfswagens.

Is de tijd over een paar jaar dan wel rijp voor personenauto's van Volkswagen die om kunnen springen met waterstof? Waarschijnlijk niet. Tegen Autobild.es zegt Schäfer dat hij dat dit decennium niet ziet gebeuren.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (101) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.