Volkswagen T-Cross, Taigo en T-Roc tot €2.200 goedkoper

Nieuwe instappers

Volkswagen T-Roc nieuwe instapper
Nieuwe instappers T-Roc, T-Cross, TaigoNieuwe instappers T-Roc, T-Cross, TaigoNieuwe instappers T-Roc, T-Cross, TaigoNieuwe instappers T-Roc, T-Cross, TaigoNieuwe instappers T-Roc, T-Cross, Taigo

Volkswagen breidt zijn leveringsgamma voor de T-Cross, Taigo en T-Roc uit met drie nieuwe instappers. Die herintroduceren het uitrustingsniveau-zonder-naam, dat eerder ook leverbaar was op de drie modellen. Wel is de standaarduitrusting voor die varianten herzien: voortaan zijn de auto's uitgerust met onder meer adaptieve cruisecontrol, infotainment met Apple Carplay en Android Auto, en lane assist. De nieuwe vanafprijzen zijn respectievelijk €29.490, €28.890 en €31.990.

Volkswagen herintroduceert het naamloze uitvoeringsniveau voor zijn T-Cross, Taigo en T-Roc. Dat niveau was eerder wel leverbaar op de drie modellen, maar verdween enige tijd geleden van de prijslijsten. Nu zijn ze in herziene vorm weer terug. Volkswagen positioneert de uitvoeringen-zonder-naam logischerwijs onder de Life-uitvoeringen, die tot voor kort als instappers golden.

Het nieuwe instapniveau is qua uitrusting vrijwel hetzelfde voor alle drie de modellen. Voor zowel de T-Cross, Taigo als T-Roc geldt dat onder meer adaptieve cruisecontrol, lane assist en een infotainmentsysteem met Apple Carplay en Android Auto tot de standaarduitrusting behoren. Twee van de drie modellen, de T-Roc en Taigo, hebben voortaan altijd ledkoplampen. Daarbij herintroduceert Volkswagen wieldoppen op de drie cross-overs, want de Life-uitvoering krijgt altijd lichtmetaal. Naast de reeds genoemde, altijd aanwezige spullen zijn de auto's ook voorzien van een niet-automatische airco, verwarmde zijspiegels en een digitaal instrumentarium.

Nieuwe instappers T-Roc, T-Cross, Taigo

Alleen de T-Cross heeft niet altijd ledkoplampen. Deze grijze kleur is de enige gratis optie voor alle drie de modellen.

Specificaties en niveau vanafprijzen

Het leveringsgamma van de T-Roc begint met een 110 pk sterke versie van de 1,0-liter turbo-driecilinder gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak. Voor de andere twee is dat een 95 pk sterke variant van die motor met een vijfbak. De drie instappers zijn per direct te bestellen voor de vanafprijzen die je hieronder vindt. Die zijn tot €2.200 lager dan tot vandaag het geval was, want de huidige bedragen voor de Life-uitvoeringen golden toen nog als de vanafprijzen: €31.140 voor de T-Cross, €30.540 voor de Taigo en €34.190 voor de T-Roc. Let wel: de Life kent wel een rijkere uitrusting. De nieuwe vanafprijzen zijn als volgt:

ModelMotor en transmissieNieuwe vanafprijs
Volkswagen T-Cross1.0 TSI (95 pk) handgeschakelde vijfbak€29.490
Volkswagen Taigo1.0 TSI (95 pk) handgeschakelde vijfbak€28.890
Volkswagen T-Roc1.0 TSI (110 pk) handgeschakelde zesbak€31.990

PRIVATE LEASE Volkswagen Taigo

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (57) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.