Volkswagen T-Cross bijna plakkerloos

Stoere Arona-broer

Volkswagen T-Cross spyshots
Volkswagen T-Cross spyshotsVolkswagen T-Cross spyshotsVolkswagen T-Cross spyshotsVolkswagen T-Cross spyshotsVolkswagen T-Cross spyshotsVolkswagen T-Cross spyshots
Volkswagen voegt dit jaar nog de T-Cross aan zijn modelfamilie toe, een compacte cross-over die nu praktisch plakkerloos in beeld is verschenen.

Later dit jaar rollen in het Spaanse Navarra de eerste exemplaren van de T-Cross van de band, Volkswagens visie op het compacte cross-over-thema. De T-Cross, die sterk is gerelateerd aan de Seat Arona, is nu met een minimale hoeveelheid camouflagestickers opgedoken.

De T-Cross krijgt een voor Volkswagen frivool te noemen chroomstrip die de daklijn volgt. De voorzijde lijkt een combinatie te zijn van het design dat Volkswagen toepast op de Arteon en op zijn SUV's als de T-Roc en Tiguan. De achterlichten zijn nog enigszins vermomd, maar ook hier is het definitieve ontwerp al waarneembaar.

Na de komst van deze T-Cross hebben zowel Volkswagen als Seat binnen de Volkswagen Groep een compacte cross-over op de menukaart. Ook Skoda komt op termijn met een variatie op het Arona-thema, een auto waarvan we met de Vision X al een voorproefje kregen te zien.

Na de Touareg, Tiguan, Tiguan Allspace en T-Roc is de T-Cross de vijfde en tevens de kleinste SUV van Volkswagen. De auto meet 4,1 meter in de lengte en is 1,56 meter hoog. Daarmee is de T-Cross, die op hetzelfde platform staat als de Polo, enkele centimeters korter dan de 4,14 meter lange Seat Arona. Ook is hij enkele millimeters hoger dan die Spaanse evenknie. Wel is de auto daarmee marginaal langer en hoger dan de Polo.

Volkswagen meldde al dat het vier motoren op de internationale motorenlijst zet. De benzinelijst bestaat uit drie TSI's: de 95 pk sterke 1.0 TSI, de 115 pk sterke 1.0 TSI en een 150 pk sterke 1.5 TSI. Twee driepitters en één viercilinder dus op de benzine-afdeling. Dieselen kan met slechts één variant, de 95 pk sterke 1.6 TDI.

De T-Cross krijgt een verschuifbare achterbank waardoor de bagageruimte variabel is qua grootte. De auto kan met de bank omhoog 385 tot 455 liter vervoeren. Later dit jaar wordt de T-Cross in z'n geheel gepresenteerd.

PRIVATE LEASE Volkswagen T-Cross

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (119) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum