Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020) #2

autoreview

Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)
Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R (2020)

Signalement

UitvoeringT-Cross 1.0 TSI 115pk Style Business R
Versnellingen7, Automaat met dubbele koppeling
Bouwjaar2020
Jaar van aanschaf2020
KM-stand laatst9.500 km
Lezerswaardering: 58%Keuze van de redactie
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Heerlijke auto

 • 1.050 km

Na vijf jaar ergenis over het schakelgedrag van de automaat in de Suzuki Vitara, nu het genot van een DSG bak in de VW T-Cross. Wat een vooruitgang is dit ! Ik had hem vorig jaar al in het vizier maar ik wilde toen wachten tot de 1.5 ltr motor beschikbaar zou zijnen wat leukere kleuren. Welnu, ik heb proefgereden met de 1.0 en de 1.5 Ltr. Die ene cilinder meer en wat meer power geeft echt geen meerwaarde aan de auto. Pas als je verder doortrekt in toeren, hoor je pas dat het een driecilindertje is. Maar met 115 PK en 200 nm is ie best wel krachtig. Ik heb hem dus met de driecilinder met DSG besteld. Dat schakelt zo mooi ! Met het R-line pakket binnen en buiten, en eigenlijk alle opties, zonder het Beats audio pakket. Heb je ook niet nodig, want er zit al zo'n goede audio installatie in, met zo'n mooie diepe bas, dat ik geen spijt heb gehad, dat ik dat niet aangevinkt had. Wel het active info display, wat een absolute toevoeging aan de auto is ! Je kan het op vele manieren personaliseren, waar je achter komt als je het hele instructieboekje doorneemt en gewoon met het systeem gaat spelen en onderzoeken. Dat heeft me al een paar keer de waarschuwing gegeven dat ik moest gaan rijden om de accu op te laden. (stond in de garage met alleen het contact aan) Ik heb ook Keyless entry, wat ook een must is ! Zo makkelijk om met de sleutel in je zak de auto te kunnen openen, starten en vergrendelen. Park assist is een leuke gadget. Ik heb het uitgeprobeerd, het werkt wel mooi, maar het neemt wel veel tijd om te parkeren. In mijn ogen niet echt toegevoegde waarde. Wel toegevoegde waarde is de achteruitrijcamera. Had ik al in de Suzuki, en wil nooit meer zonder ! Spraakbediening is erg makkelijk, jammer dat ze me niet altijd begrijpt.. We moeten elkaar nog wat beter leren kennen... Ik had ook drive select aangevinkt. Beïnvloedt het schakelmoment, directheid van besturing en zo. Niet echt nodig, ik heb het altijd op eco staan. Lane assist is wel fijn, Het maakt je wel tot een "luie" rijder. Eigenlijk, alles bij elkaar is het een enorm fijne auto. Het enige wat me echt irriteert is het start/stop systeem. Als je al ziet dat je bij bv. een verkeerslicht wat al op groen springt een seconde moet stoppen om weer op te trekken, de motor af moet laten slaan en gelijk weer aan te moeten laten starten, is heel irritant. Daarbij gaat het de levensduur van de startmotor beïnvloeden. Zou beter zijn, zoals bij de Suzuki, dat je met de druk van het rempedaal kan beïnvloeden of je de motor af laat slaan of door kan laten lopen, zoals in een situatie dat je moet stoppen en ziet dat je ook gelijk weer op kan trekken. VW kan daar nog iets van leren ! Als laatste, ik wilde een leuke kleur auto, niet zwart, wit, grijs of blauw.. Ik heb hem dus wel in het zwart besteld, met het idee om hem in een echte mooie kleur te laten wrappen. Dat is dus mat wijnrood geworden Zie foto's. Ik hoop er vele jaren van te genieten, het is echt een hele fijne auto !!

Eindelijk een trekhaak

 • 1.535 km

He he, ik heb eindelijk m'n trekhaak ! Je krijgt wel een compleet andere onderkant van je bumper meegeleverd. Jammer want het R-line gezicht gaat helemaal verloren.
Het is wel een mooi systeem. Makkelijk te monteren en af te halen.
Ben benieuwd hoe de elektronica zich houdt als ik iets aanhaak en achteruit ga rijden. Er zou iets met de achteruitrijcamera gebeuren als ie detecteert dat er iets achterhangt. Ik houdt jullie op de hoogte !!!

Trekhaak malheur,,,,

 • 3.792 km

Pasgeleden met onze Messerschmitt aan de triangel op pad geweest.
Daarbij een lichtbalk op de Messerschmitt aangebracht.
Op de heenweg naar het zuiden gaf mijn display aan dat er een lamp stuk zou zijn, wat niet het geval was.
Op de terugweg deed mijn cruisecontrol het niet meer, met een of andere melding op het display. Onderweg de stekker van de lichtbalk losgenomen en we zijn toen MET cruisecontrol thuisgekomen. Thuis toch alle polen van de stekker wat strakker gemaakt. Nu werkt alles weer normaal, wel een foutmelding vanwege een niet werkende lamp.
Dit is even een goede tip, en ervaring voor iedereen met iets aan de trekhaak. Die overigens origineel door de dealer is gemonteerd.
Verders geniet ik nog van elke kilometer in de T-Cross !

Wat een fijne auto !

 • 4.800 km

Wat geniet ik toch van deze auto.
Afgelopen weekend naar Limburg geweest, ook weer met de Messerschmitt als aanhanger.
Het is heel belangrijk dat de aansluitingen in de aanhangersteker schoon zijn en goed contact maken anders werkt de CC niet.
Ik ben er achter gekomen waar op een makkelijke manier de totaal afgelegde km stand afgelezen kan worden. Schakel de CC uit en ipv het CC pictogram rechtsonder op het active info display staat daar de totaal afgelegde km stand.
Ik leer elke keer weer wat in deze auto !
Zoals in het infotainment systeem kan je op je stick geladen muziek ook in genres verdelen.
Ook ben ik er achter gekomen dat als je de achteruit in schakelt, het muziek volume in stappen kan verlagen.
Simpele dingen waar de ontwerpers goed over na gedacht hebben !

Onderbumper zwart laten wrappen

 • 4.800 km

Omdat ik een originele trekhaak heb laten monteren, verviel mijn R-Linde onderbumper.
Die werd vervangen door een deel met een zilverkleurige diffuser.
Zag er niet uit, dus die heb ik vorige week glans zwart laten wrappen.
Ziet er veel beter uit !

Alweer bijna twee jaar oud

 • 9.188 km

Foutmelding ! De S.O.S. melding wordt niet doorgegeven. Zie uw garage.
Dit kwam vorige maand voor het eerst naar voren en naar de garage geweest. Bekend, maar ze moeten het eerst zelf constateren voordat er een of andere module besteld mag/kan worden. Over plm. een maand moet ie naar de garage voor de eerste beurt, dan wordt het gelijk hersteld. Ik houdt jullie op de hoogte ! Maar, nog steeds, wat een heerlijke auto is dit !

Dure beurt bij 9500 km

 • 9.500 km

Na twee jaar en 9500 KM naar de dealer voor zijn eerste beurt.
Zoals ik al eerder geschreven had, blijft het SOS lampje branden en zou er een module vervangen moeten worden. Omdat het euvel eerst geconstateerd moet worden in de garage en dan pas de module besteld kon worden, heb ik het gecombineerd met z'n eerste beurt. Daardoor was ik de auto twee dagen kwijt. Ik schrok wel van de rekening. 410 euro om alleen olie en oliefilter te vervangen en een checklist volledig af te vinken met allerlei onnodige dingen, vind ik met mijn auto achtergrond echt te gortig. Het is niet zo vreemd dat de dealers, met dit soort prijzen voor onderhoud, mensen drijven naar de algemene garages ? Ondanks dit alles blijf ik nog elke km genieten van m'n T-Crossje !!!

4,0
 • Betrouwbaarheid
  4
 • Prestaties
  4
 • Comfort
  4
 • Kosten
  4
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? misschien

PRIVATE LEASE Volkswagen T-Cross

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (16)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens