Volkswagen laat eerste informatie T-Cross los

Opgepompte Polo

Volkswagen laat eerste informatie T-Cross los
Volkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross losVolkswagen laat eerste informatie T-Cross los
Het is geen geheim meer dat Volkswagen werkt aan een compacte cross-over die onder de T-Roc op de menukaart komt te staan. Vandaag laat het merk de eerste informatie los over de T-Cross.

Compacte cross-overs als de Renault Captur zijn al jaren niet aan te slepen, maar bij de Volkswagen Group moet je met een vergrootglas naar dergelijke auto's zoeken. Seat is het enige merk van het concern dat met de Arona een 'B-segment' cross-over op de prijslijst heeft staan. Skoda komt op termijn met een variatie op het Arona-thema, een auto waarvan we met de Vision X al een voorproefje te zien kregen. Volkswagen presenteert dit jaar eindelijk zijn versie van de Arona, de T-Cross. Het merk laat vandaag de eerste informatie los over de compacte hoogpotige én stuurt daarbij een reeks foto's van ingepakte testexemplaren de wereld in. In 2019 staat de auto bij de Nederlandse dealers.

Na de Touareg, Tiguan, Tiguan Allspace en T-Roc is de T-Cross de vijfde en direct ook de kleinste SUV van Volkswagen. De auto meet 4,1 meter in de lengte en is 1,56 meter hoog. Daarmee is de T-Cross, die op hetzelfde platform staat als de Polo, enkele centimeters korter dan de 4,14 meter lange Seat Arona. Ook is hij enkele millimeters hoger dan die Spaanse evenknie. Wel is de auto daarmee marginaal langer en hoger dan de Polo.

Volkswagen meldt dat het vier motoren op de internationale motorenlijst zet. De benzinelijst bestaat uit drie TSI's: de 95 pk sterke 1.0 TSI, de 115 pk sterke 1.0 TSI en een 150 pk sterke 1.5 TSI. Twee driepitters en één viercilinder dus op de benzine-afdeling. Dieselen kan met slechts één variant, de 95 pk sterke 1.6 TDI.

De T-Cross krijgt een verschuifbare achterbank waardoor de bagageruimte variabel van grootte is. De auto kan met de bank omhoog 385 tot 455 liter meezeulen. Later dit jaar wordt de T-Cross in z'n geheel gepresenteerd.

PRIVATE LEASE Volkswagen T-Cross

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.