Volkswagen ID3 GTX komt met update ID3 in 2023

Ook fraaier interieur

Volkswagen ID3 GTX

De Volkswagen ID3 GTX, ofwel het sportieve topmodel van de ID3, komt in 2023. De introductie daarvan valt samen met de facelift van de ID3.

Dat belooft Volkswagens Martin Hube tegenover onze Engelse collega’s van AutoExpress. De ID3 GTX is al aangekondigd in de vorm van de Volkswagen ID.X, het matzwarte prototype dat een jaar geleden werd onthuld. Ten opzichte van die auto verwachten we een paar wijzigingen, ook op technisch vlak. Zo krijgt de uiteindelijke versie naar verluidt wat minder vermogen dan de 333 pk sterke concept-car. Wel blijft het de eerste en enige tweemotorige ID3. Hoogstwaarschijnlijk hevelt Volkswagen de aandrijflijn direct over uit de ID4 (en ID5) GTX. Dat betekent nog altijd 299 pk en een accu van 77 kWh. 'GTX' is Volkswagens sportlabel voor elektrische modellen, vergelijkbaar met 'GTI' voor benzine-auto's, 'GTD' voor snelle diesels en 'GTE' voor plug-in hybrides.

De introductie van de ID3 GTX moet in 2023 samenvallen met een update voor de gehele ID3-modellijn. Die brengt, zo leerden we eerder, onder meer de nodige upgrades voor het interieur. Dat kan geen kwaad, want het grotendeels uit plastic opgetrokken geheel dat we nu in een ID3 vinden, kan niet overal op enthousiasme rekenen. Behalve mooiere materialen en nieuwe bekledingsstoffen verwachten we ook andere deurpanelen, een gewijzigde voorbumper en een andere ‘motorkap’. Bovendien krijgt de auto een groter infotainmentscherm en branden de achterlichten straks helemaal, daar waar het gedeelte op de achterklep nu nog onverlicht blijft.

PRIVATE LEASE Volkswagen ID3

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (51) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum