Vernieuwde Volkswagen Touareg gesnapt

Bijgepunt

Spyshots Volkswagen Touareg facelift
Spyshots Volkswagen Touareg faceliftSpyshots Volkswagen Touareg faceliftSpyshots Volkswagen Touareg faceliftSpyshots Volkswagen Touareg faceliftSpyshots Volkswagen Touareg faceliftSpyshots Volkswagen Touareg facelift

De Audi Q7 staat op het punt weer te worden gefacelift en ook zijn iets minder hoog gepositioneerde Volkswagen-broertje ontkomt niet aan een bijsnijsessie. Op deze foto's is de gewijzigde Volkswagen Touareg vanuit alle hoeken te zien,

In Nederland is de Volkswagen Touareg al sinds 2020 niet meer leverbaar, maar dat hij bij ons via de officiële kanalen niet meer te krijgen is betekent zéker niet dat het model niet meer bestaat. De in 2018 gepresenteerde huidige en derde generatie van Volkswagens grootste Europese SUV mag er elders in de wereld gewoon nog enkele jaren tegenaan. Hij doet dat binnenkort in opgefriste vorm.

Dat de Volkswagen Touareg zo'n vijf jaar na zijn debuut een facelift krijgt, is niet heel verwonderlijk. Platformgenoten als de Bentley Bentayga en Audi Q7 zijn al eerder gemoderniseerd en de Q7 staat zelfs op het punt voor een tweede keer onder het mes te gaan. Het uiterlijk van de Porsche Cayenne wordt spoedig  onder handen genomen en aan dat lot lijkt te Touareg niet te kunnen ontsnappen. De wijzigingen die Volkswagen op de Touareg doorvoert blijken prima aan het zicht te kunnen worden onttrokken met subtiel stickerwerk. De plakkers rond de koplampen weten helaas nog goed te verbergen wat er precies gaat veranderen. Momenteel loopt de grille van de Touareg tot onder de koplampen door, al is de uitloper in feite een gesloten kunststof paneel. Mogelijk lopen de nieuwe koplampen straks omlaag door, al is het ook mogelijk dat Volkswagen straks juist wel de lamellen van de grille doortrekt tot onder de koplampen. De koplampen zelf lijken in ieder geval een andere indeling te krijgen. Volkswagen past ogenschijnlijk het bumperwerk aan de voor- en achterzijde aan en de achterlichten krijgen waarschijnlijk een bescheiden aanpassing. Reken verder op de komst van opgefrist infotainment en actuele veiligheidssystemen.

De Touareg is in Europa de grootste SUV van Volkswagen, maar elders in de wereld heeft het merk nog grotere jongens in de aanbieding. Zo levert Volkswagen in de Verenigde Staten de Atlas, die in China weer Teramont heet en waarvan in beide markteneen platgeslagen 'coupéversie' bestaat.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum