Volkswagen presenteert Atlas Cross Sport

Hoogpotige uitbreiding

Volkswagen Atlas Cross Sport
Volkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross SportVolkswagen Atlas Cross Sport

Volkswagen heeft in de Verenigde Staten het doek getrokken van de Atlas Cross Sport , een nieuwe SUV met - je raadt het al - een sterk aflopende daklijn.

In maart 2018 lanceerde Volkswagen de Atlas Sportcross Concept tijdens de New York International Auto Show, een studiemodel waar Volkswagen direct al over riep dat er een productieversie van zou komen. Die nieuwe Volkswagentelg is nu gepresenteerd in de vorm van deze Atlas Cross Sport.

De naam Atlas Cross Sport geeft natuurlijk al weg dat deze hoogpotige nieuwkomer onderhuids sterk is gelieerd aan de Atlas, een in Europa niet leverbaar model dat buiten de Verenigde Staten als Teramont door het leven gaat. Deze Atlas Cross Sport, een auto die je dus grofweg moet zien als een 'coupéversie' van de Atlas, heeft in China al een tweelingbroer: de Teramont X. Die 'coupéversie' van de daar geleverde Teramont/Atlas heeft echter een soberder, hoekiger getekende snuit. Al wijkt ook de neus van de Atlas Cross Sport af van die van de reguliere Atlas. De Atlas Cross Sport biedt in tegenstelling tot de reguliere Atlas plek aan vijf in plaats van zeven inzittenden.

Waar de Atlas een SUV met drie zitrijen is, is deze Sportcross Concept voorzien van slechts twee rijen stoelen. De auto staat op dezelfde 2,98 meter lange MQB-basis als de reguliere Atlas, al is hij 7,1 centimeter korter dan die 5,03 meter lange zevenzitter. Daarnaast is deze nieuwkomer enkele centimeters lager dan zijn conventioneler vormgegeven broer. In het binnenste schroeft Volkswagen een nieuw stuurwiel en de standaarduitrusting moet - wegens de te verwachten hogere prijs van de nieuwkomer - uitgebreider zijn dan die van de Atlas.

Op de motorenlijst zet Volkswagen een 276 pk sterke V6 én een 235 pk sterke geblazen viercilinder. Zowel de vier- als de zescilinder sturen hun vermogen via een achttraps automaat naar de wielen. 4Motion-vierwielaandrijving is overigens niet standaard.

Volkswagen laat direct weten dat Atlas Cross Sport begin volgend jaar in het in de Amerikaanse staat Tennessee gelegen Chattanooga van de band gaat lopen. Volkswagen kondigt overigens terloops nog een nieuwe SUV aan, een auto die in de Verenigde Staten een plekje krijgt onder de Tiguan.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Arval
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 389
 
DirectLease
Volkswagen Taigo 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 435
 
Leaseplan
Volkswagen T-Cross 1.0 TSI 95pk Life (5D/5H)
€ 474
 
DirectLease
Volkswagen T-Roc 1.0 TSI 110pk Life 75 Edition (5D/6H)
€ 505
 

Lezersreacties (54) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.