Verkoop tweedehands bedrijfswagens omhoog

Drie procent in de plus

Volkswagen Caddy 4Motion
De verkoop van tweedehands bedrijfswagens zat vorig jaar weer in de lift. Dat komt vooral door de aantrekkende economie. Daardoor was er meer werk voor bedrijven en dus ook meer vraag naar gebruikte bestelauto's.

Volgens cijfers van dienstverlener voor de autobranche VWE Automotive zijn er in 2017 in totaal bijna drie procent meer gebruikte lichte bedrijfsauto's verkocht dan een jaar eerder. Dealers deden dik 97.000 van deze occasions van de hand. De verkopen tussen gebruikers onderling stegen licht, naar circa 77.000 exemplaren.

Vooral de Caddy en Transporter van Volkswagen zijn veel verhandeld. Ook bedrijfsauto's van Mercedes-Benz en Peugeot waren populair.

Er was dusdanig veel vraag dat er ook flink meer bedrijfswagens uit het buitenland moesten worden geïmporteerd. De invoer ging met negentien procent omhoog naar ruim 16.000 stuks. Bijna de helft van die geïmporteerde auto's kwam uit Duitsland.

De export nam ook iets toe, met een kleine drie procent. Dit ging om dik 40.000 wagens. Die gingen vooral naar Polen. Ook de export naar Georgië groeide fors. Opkomende markten zijn verder Madagaskar, Libië en Ethiopië.

Lezersreacties (17) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.