VDL Nedcar naar de rechter om stakingen te voorkomen

'Aantal stakingsdagen disproportioneel'

Mini VDL Nedcar

VDL Nedcar vecht de op donderdag geplande stakingen aan bij de rechter, meldt 1Limburg op basis van een interne brief die het nieuwsmedium in handen heeft.

In de aan de medewerkers gerichte brief staat dat de rechtszaak op woensdag dient. Zowel de fabrikant als vakbond FNV bevestigt dit. FNV had medewerkers opgeroepen twee dagen te staken, om zo onder meer een loonsverhoging van 3,5 procent, meer zeggenschap over werktijden en betere regelingen af te dwingen.

Medewerkers van tussen de vijftig en zestig metaalbedrijven uit de omgeving Midden- en Zuid-Limburg doen mee aan de staking. Bij VDL Nedcar gaat het om de tiende en elfde staking in zeven maanden tijd. Een woordvoerder van VDL noemt het aantal stakingsdagen disproportioneel.

Hij legt uit dat het bedrijf momenteel onderhandelt met opdrachtgever BMW over nieuwe contracten. Als BMW zou besluiten geen auto's meer door VDL te laten maken, staan mogelijk de banen van zesduizend medewerkers op het spel.

PRIVATE LEASE BMW

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.