Ultiemer wordt het niet: BMW M5 30 Jahre

BMW M5 30 Jahre
Het dertigjarig bestaan van een icoon als de BMW M5 kan natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Gelukkig heeft het Duitse merk dat ook goed door, getuige deze M5 30 Jahre.

De site Bimmerpost wist voortijdig de hand op deze afbeeldingen te leggen. Volgens de site debuteert deze M5 waarschijnlijk op het M Festival volgende maand, een uitstekende manier om het jubileum van de M5 luister bij te zetten.

In de eerste plaats is er een vermogensupgrade: de 4,4-liter V8 biturbomotor is opgevoerd naar 600 pk, 40 pk meer dan de gewone M5 kan bieden. Het maximumkoppel stijgt volgens de gelekte informatie naar 700 Nm. Schakelen gaat met een M DCT-transmissie.

Verder heeft deze super-M5 standaard het Competition Package, in Jet Black gepolijste 20-inch wielen en Individual Frozen Dark Silver lak. Binnenin de 30 Jahre zijn er volgens Bimmerpost een Merino/Alcantara-combinatie met 30 Jahre M5-stiksels, badges met diezelfde boodschap, alcantara voor stuurwiel en middenconsole en aluminium afwerking.

De website meldt dat de productie in juli start. De badge vermeldt 1/300, dus waarschijnlijk gaat het om 300 exemplaren. De prijs is uiteraard nog niet bekend, omdat dit om gelekte informatie gaat.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum