Toyota Yaris Hybrid blikt vooruit op toekomst

Toyota Yaris HSD Concept
Toyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD ConceptToyota Yaris HSD Concept
Toyota heeft belangrijke primeurs op de Autosalon van Genève, maar de grootste is toch wel de Yaris Hybrid. De concept-car laat al goed zien hoe het productiemodel eruit komt te zien.

En dan hebben we het niet alleen over de gewone Yaris, want medio 2012 komt de Yaris Hybrid daadwerkelijk op de markt. Z'n gedoodverfde concurrent is de Jazz Hybrid, die inmiddels te koop is. Details over de CO2-uitstoot geeft Toyota nog niet, maar de importeur meldt al wel dat de Yaris Hybrid zeker mrb- en bpm-vrij is. De aandrijflijn omvat een benzinemotor, een elektromotor en een CVT-automaat.
De concept-car heeft een scherpe voorspoiler, 18-inch lichtmetaal, een geïntegreerde achterspoiler. Bijzondere vermelding verdient het dak, dat is voorzien van krachtige zonnecellen. Deze geven genoeg stroom om de airconditioning zelfstandig te laten functioneren, wat het verbruik van de auto verder drukt.
De Yaris Hybrid Concept is samen met de Prius+ en de FT-86 II Concept te zien op de Autosalon van Genève. De productie vindt vanaf 2012 plaats in het Franse Valenciennes.

PRIVATE LEASE Toyota Yaris

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (43) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.