Terugblik: 'BMW X2 komt in 2017’

Geen woord aan gelogen

BMW X2
BMW X2BMW X2BMW X2BMW X2BMW X2BMW X2BMW X2

Exact vijf jaar geleden leek het vrij onmogelijk, maar BMW zou met nóg een SUV komen. Tussen de BMW X1 en X3 zat nog een gapend gat. Geruchten gingen op 15 mei 2015 dat de X2 dit gat in 2017 zou gaan opvullen. Daar bleek geen woord aan gelogen te zijn.

In 2015 telde BMW’s gamma vier SUV’s: de X1, X3, X5 en X6. Precies vijf jaar later heeft BMW flink uitgepakt en is de X-reeks van 1 tot en met 7 helemaal opgevuld. Over de X2 is in 2015 nog niet heel veel bekend, getuige de render die we lieten maken. Daar staat een hippe SUV met slechts drie deuren! De tijd heeft geleerd dat de uiteindelijke BMW X2 (jammer genoeg) iets minder uniek uit de verf is gekomen.

Op 15 mei vijf jaar geleden verklaart BMW’s management tegenover het Britse Autocar dat de X2 er komt en dat dit in 2017 zou moeten gaan gebeuren. Destijds wordt bekend dat de X2 zijn platform gaat delen met de 2-serie Active Tourer. Nog geen half jaar later volgen de eerste spionagebeelden van een ingepakte X2 waarna in juli 2017 patenttekeningen lekken en op 25 oktober 2017 de officiële onthulling volgt. In vergelijking met zijn SUV-broers is de X2 iets meer uitgesproken en staat hij wat stoerder op de poten. In de loop der tijd is de prijslijst aangevuld met verschillende sportieve en geëlektrificeerde versies, zoals de M35i en plug-in xDrive25e. Vorige maand dook voor de eerste keer een voorbode van de gefacelifte X2 op. In Nederland kochten ondertussen een kleine 1.400 mensen een X2.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum