Te koop: Lexus LFA, (vrijwel) compleet nieuw

Lexus LFA (Louwman Exclusive)
Lexus LFA (Louwman Exclusive)Lexus LFA (Louwman Exclusive)Lexus LFA (Louwman Exclusive)Lexus LFA (Louwman Exclusive)Lexus LFA (Louwman Exclusive)Lexus LFA (Louwman Exclusive)Lexus LFA (Louwman Exclusive)
Op zoek naar een zeer exclusieve, zeer snelle Japanse sportcoupé? Dan is er eigenlijk maar één van de laatste jaren: de Lexus LFA. En er staat er momenteel een in Nederland te koop met een maagdelijk lage kilometerstand. Kijken!

Hoe je het ook wendt of keert, de Lexus LFA is en blijft een absoluut icoon in de autogeschiedenis. Na jarenlange ontwikkeling, die grotendeels bedoeld was om technische kennis te verzamelen, presenteerde het Japanse luxemerk bijna tien jaar na het eerste studiemodel de productieversie van de LFA. Het was een even eigenzinnige als strak gelijnde supercar geworden, met een hoogtoerige, krachtige en lichtgewicht V10 in het vooronder.

Slechts vijfhonderd exemplaren zijn er gebouwd, en een daarvan staat nota bene in Nederland te koop, bij Louwman Exclusive. Met een kilometerstand van 500 wordt de auto met recht aangeduid als 'compleet nieuw' – meer dan het verlaten van de fabriek en het bezoeken van enkele evenementen zal de auto niet gedaan hebben, schatten wij zo. De prijs mag er dan ook zijn: 409.000 euro, ruwweg hetzelfde als de LFA bij de introductie nieuw in Nederland kostte.

Weinig mensen zijn zo gezegend dat ze in staat zijn om zo'n absoluut juweel van een auto aan te schaffen. Laten we hopen dat dit exemplaar een Nederlandse eigenaar gegund is, en we deze in prachtig oranje uitgevoerde LFA in toekomst nog vaak (bij voorkeur rijdend!) mogen aantreffen.

GTO Magazine's Sandor van Es viel tweemaal de eer toe met de LFA te rijden, zoals je kunt zien in deze video.

Video

PRIVATE LEASE Lexus LFA

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 
Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.