Laatste Lexus LFA afgeleverd in Europa

Lexus LFA
Lexus LFA Lexus LFALexus LFALexus LFALexus LFALexus LFALexus LFA Nürburgring packageLexus LFA Nürburgring packageLexus LFA Nürburgring packageLexus LFA Nürburgring packageLexus LFALexus LFA - Rianne ten HakenLexus LFA
Het is definitief over en uit voor de Lexus LFA in Europa. De productie was al gestopt en nu is dan het 40-ste en laatste exemplaar van de Japanse supercar afgeleverd.

Eind vorig jaar werd de productie van de Lexus LFA gestaakt en LFA met nummer 493 is terecht gekomen bij de Zwitser Nicolas Schilling. Hij is de veertigste en laatste Europeaan die er eentje in z'n garage mag zetten. Nicolas mag wel oppassen met z'n 560 pk's want Zwitserland is bij uitstek het land waar je géén snelheidsbekeuring wilt scoren.

Tussen 15 december 2010 en 14 december 2012 is er dagelijks één exemplaar gebouwd, 500 in totaal. Vier landgenoten mogen zich de gelukkige eigenaar van een Lexus LFA – die bij ons zo'n 500.000 euro kostte – noemen en volgens de woordvoerder van de importeur zijn dit geen museumstukken maar wordt er regelmatig mee gereden. De kans dat je er eentje in het wild tegenkomt, is daarmee nog altijd niet heel groot maar wie er eentje spot, adviseren wij met klem om het raampje open te draaien en de bestuurder van de LFA aan te sporen z'n 4,8-liter V10 in de toeren te jagen. In de video (aan de rechterkant van het scherm) zie je onze eigen Sandor van Es in actie achter het stuur van de extra heftige LFA Nürburgring Edition.

Video

PRIVATE LEASE Lexus LFA

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 
Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Lezersreacties (20) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.