Lexus viert feest met LFA Art Car

Exclusieve extremist in de schijnwerpers

Lexus LFA Art Car
Lexus LFA Art CarLexus LFA Art CarLexus LFA Art CarLexus LFA Art CarLexus LFA Art Car
Lexus viert het feit dat het met de RC F GT3 meedoet aan de 24 Uur van Spa op wel heel bijzondere wijze. Het merk schuift namelijk een LFA Art Car naar voren.

Dit weekend is het Emil Frey Lexus Racing-team met twee RC's F GT3 in actie te zien tijdens de 24 Uur van Spa, de zeventigste editie van het evenement op Spa-Francorchamps. Om die gebeurtenis te vieren, heeft Lexus de Portugese kunstenaar Pedro Henriques opdracht gegeven een LFA onderhanden te nemen.

Lexus heeft voor de gelegenheid een van de 500 LFA's die het tussen december 2010 en december 2012 produceerde, beschikbaar gesteld. Het merk viert er overigens een tweeledig feest mee, dit jaar is het tien jaar geleden dat Lexus in Europe zijn eerste F-model presenteerde, de IS F.

We zien een grijskleurige LFA waar Pedro Henriques een bonte verzameling lijnen op heeft gezet, naar eigen zeggen lijnen die weergeven hoe alles en iedereen in beweging is en dus nooit stopt. Prima. Wij zijn vooral gelukkig met het idee dat Lexus de LFA weer in het zonnetje zet. Ter herinnering: de LFA was Lexus' uithangbord van zijn kunnen. De exclusieve coupé, waarvan de laatste 50 exemplaren een Nürburgring Edition waren, beschikt over een 4,8-liter grote V10 waarbij de toerenbegrenzer pas bij 9.000 tpm z'n werk begint te doen. De koets van de auto bestaat voor grofweg 70 procent uit met koolstofvezel versterkt kunststof, een koets die gebouwd is om een uit koolstofvezel opgetrokken basis.

PRIVATE LEASE Lexus LFA

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 
Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Lezersreacties (13) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.