Einde verhaal voor Lexus LFA

Lexus LFA Nürburgring package
500e en laatste Lexus LFALexus LF-C conceptLexus LF-A Roadster ConceptLexus LFA Nürburgring packageLexus LFA Nürburgring package
Wie graag een Lexus LFA in zijn garage wil zetten moet misschien maar even op een tweedehands verkoopsite gaan rondstruinen. Afgelopen vrijdag rolde namelijk de laatste van de 500 LFA's van de band in Japan.

Met het 500e exemplaar heeft de Lexus LFA zijn missie volbracht. De witte Lexus LFA met Nürburgring Package zet de productieteller op een rond getal en is voorlopig de laatste handgemaakte super-Lexus die het levenslicht zal zien. Daarmee is het spotten van een LFA in het wild een behoorlijke zeldzaamheid geworden. In Nederland rijden vier exemplaren rond, dus er moet even goed gezocht worden.

In 2005 liet Lexus op de North American International Auto Show de eerste conceptcar zien. In 2007 werd een tweede getoond en de derde, een roadster, liet in 2008 zijn gezicht zien. De uiteindelijke productieversie mochten we een jaartje later aanschouwen op de Tokyo Motor Show. Een supercar als de LFA wordt niet zomaar geboren, sinds 2000 heeft Lexus aan het model gewerkt.

In de neus van de super-Japanner ligt een 4,8-liter V10 die een niet te missen 560 pk naar de achterwielen stuurt. 'De afgelopen tien jaar stond mijn leven volledig in het teken van één supersportwagen: de LFA' zegt Haruhiko Tanahashi, hoofdingenieur van de LFA. 'Maar bar weinig mensen krijgen dezelfde kans als mijn team en ik: om een supersportwagen te ontwikkelen vanaf een blanco vel papier'.

De 500e LFA heeft zogezegd het Nürburgring Package. Van deze extra harde editie zijn slechts 50 exemplaren geproduceerd. Deze circuitversie onderscheidt zich van de normale LFA door meer vermogen (+ 11 pk), verbeterde aerodynamica en speciaal lichtmetaal.

Video

PRIVATE LEASE Lexus LFA

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 749
 
Lexus
Lexus NX 350h (5D/CVT)
€ 1.009
 

Lezersreacties (28) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.