Lexus LFA zegeviert weer op de Nürburgring

Lexus LFA Gazoo Racing
De LFA is zowat geboren op de Nürburgring, en dat bewijst Lexus door er weer een raceoverwinning mee te boeken op het Duitse circuit.

Tijdens de derde ronde van het VLN Endurance Championship, dat afgelopen weekend op de Nürburgring gehouden werd, kwam de LFA als winnaar over de streep. De Lexus, die gerund wordt door het aan Toyota gelieerde Gazoo Racing, eindigde na 26 ronden racen met maar liefst twee ronden voorsprong als eerste in z'n klasse. Deze positie is goed voor een twaalfde stek in het algemeen klassement. De tweede race wist dezelfde auto ook al te winnen.

Bijzonder is dat de race voortijdig moest worden gestopt, vanwege een ernstig ongeval bij de bocht Tiergarten. Een Porsche 911 GT3 werd tot algemeen winnaar van de langeafstandsrace uitgeroepen, gevolgd door een Audi R8 LMS en een BMW Z4 GT3. Oud-Formule 1-coureur Nick Heidfeld nam overigens deel aan de race in een McLaren MP4-12C GT3, en eindigde daarmee als zesde.

De volgende ronde van het VLN Endurance Championship wordt gehouden in het weekend van 19 en 20 mei, namelijk in de vorm van de 24 Uur van de Nürburgring. Ook dan komt de LFA van Gazoo Racing in actie.

PRIVATE LEASE Lexus LFA

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 699
 
Lexus
Lexus ES 300h Comfort Line (4D/CVT)
€ 925
 
Lexus
Lexus RZ 450e Comfort Line (5D/CVT)
€ 969
 
Lexus
Lexus NX 450h+ 4WD Executive Line (5D/CVT)
€ 1.355
 

Lezersreacties (21) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.