'Tata vraagt CEO Jaguar Land Rover om uitstel pensioen'

Nog even door

Ralf Speth

De CEO van Jaguar Land Rover, Sir Ralph Speth, zou dit jaar met pensioen gaan. Het lijkt erop dat hij echter toch nog wat langer door moet gaan, als hij gehoor geeft aan de wens van JLR's moederbedrijf Tata.

Sir Ralph Speth staat op dit moment nog aan het roer van Jaguar Land Rover, maar de 64-jarige topman van Duitse afkomst loopt tegen zijn pensioen aan. De oorspronkelijke planning was dat hij komende zomer afscheid neemt. Die vlieger lijkt echter niet op te gaan, want volgens Bloomberg heeft Tata Motors hem verzocht om Jaguar Land Rover door de coronacrisis te slepen. Speth zou oorspronkelijk na zijn vertrek als CEO überhaupt nog aanblijven in een adviserende rol in de raad van bestuur, nu lijkt het er echter op dat hij nog wat langer de touwtjes zelf in handen zal houden.

Onder leiding van Speth werd het aanbod van zowel Jaguar als Land Rover flink gemoderniseerd en steeg het marktaandeel in diverse markten. Vooral op de Chinese markt werd het sinds zijn aantreden steeds beter en JLR kwam in een behoorlijk stijgende lijn terecht. Al toen het nog onder Ford viel, was Speth erbij betrokken. Na de verkoop aan Tata schoof Speth door naar zijn huidige rol. Vanwege zijn verdiensten voor de Britse auto-industrie werd hij geridderd tot 'Sir' Speth.

Lezersreacties (2) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.