Suzuki knipt Celerio en Baleno uit Europese modellengamma

Swift voert Suzuki's B-segment aan

Suzuki Baleno

Slecht nieuws voor Suzuki-liefhebbers. Het merk heeft besloten in Europa zowel de Celerio als de Baleno uit het modellengamma te knippen.

De Suzuki Baleno is van de prijslijsten gehaald en daarmee komt na zo'n vier jaar een eind aan het Europese avontuur van de auto waarvoor Suzuki in 2015 een oude modelnaam afstofte. Volgens de Nederlandse importeur richt Suzuki zich in Europa voortaan op één model in het B-segment en dat betekent dat de Swift vanaf heden Suzuki's sterspeler in dat compacte segment is. "De Swift sluit beter aan bij de behoeften van de Europese en de Nederlandse klant", verklaart een zegsman aan AutoWeek. Sinds de Nederlandse marktintroductie van de Baleno zijn in ons land 3.184 exemplaren verkocht.

De Swift en Baleno zijn niet de enige twee modellen die bij Suzuki een segment vulden. Zo opereren de Vitara en de S-Cross min of meer in dezelfde klasse en valt er ook enige overlap tussen de Ignis en de Celerio waar te nemen. Waar de Vitara en Ignis de hippere van het stel zijn, richten de S-Cross en Celerio zich op de iets conservatiever ingestelde consument. Ook wat betreft de laatstgenoemde is er droevig nieuws. Het is ook over en uit met de Celerio in Europa. Momenteel is de auto nog uit voorraad leverbaar, maar als de laatste exemplaren vergeven zijn, keert de Celerio niet meer terug. Van de Celerio, die sinds 2014 als opvolger van de Alto fungeerde, zijn in ons land exact 12.000 exemplaren verkocht. De Celerio is zoals gezegd nog even uit voorraad leverbaar.

Het feit dat zowel de Baleno als Celerio de Europese markt verlaat, komt niet geheel als een verrassing. De Celerio en Baleno kregen immers onlangs een facelift, maar die bijgewerkte versies zijn nooit naar ons land gekomen.

Lezersreacties (42) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.