Suzuki Baleno 1.8 GTX (1999)

autoreview

Suzuki Baleno 1.8 GTX (1999)

Signalement

UitvoeringBaleno 1.8 GTX
Versnellingen4, Automaat
Bouwjaar1999
Jaar van aanschaf2020
KM-stand bij aanschaf178.000 km
KM-stand laatst189.073 km
Lezerswaardering: 60%
Disclaimer MyReview

De beschrijvingen en reacties in de rubriek Myreview Auto zijn gebaseerd op persoonlijke meningen en ervaringen van gebruikers. DPG Media probeert de authenticiteit van deze persoonlijke meningen en ervaringen zo goed mogelijk in te schatten, maar kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor de inhoud of de gevolgen van deze meningen en ervaringen. In Myreview Auto zullen zowel goede als slechte ervaringen worden geplaatst. DPG Media betaalt geen vergoeding voor de ervaringen of laat deze op een andere manier beïnvloeden. De redactie kan uitingen die niet voldoen aan de gedragsregels of onrechtmatig zijn te allen tijde aanpassen of verwijderen.

Het is niet toegestaan zonder toestemming van DPG Media de informatie van Myreview Auto te gebruiken voor of te verspreiden via andere media.

Niet nodig, wel welkom

 • 178.000 km

Deze Baleno heb ik overgenomen van een van mijn beste maatjes. Ik had toentertijd (en nu nog steeds eigenlijk geen) auto nodig. Ik kon de auto voor een zeer schappelijke prijs overnemen en aangezien ik toch wel een motorhead in hart en nieren ben (en aangezien deze auto hoogstwaarschijnlijk bij een handelaar/sloop) zou belanden toch gekozen deze over te nemen. Dit was een goede keuze.

Dit betreft een sedan uitvoering 1.8 GTX automaat. Dat is een rare en zeldzame combinatie, iets wat me nogal wat geld gekost heeft. Daarover later meer.

Deze Baleno heeft voor zover ik weet alle opties uit het beperkte optielijstje. Elektrische ramen voor en achter, automaat, mistlampen, SSCS, airco, etc. Alles werkt ook nog steeds naar behoren.

Ongeveer een jaar na de aankoop begon het plastic van de radiateur te barsten en was deze dus lek. Dit was een hoofdpijndossier ; zelfs de dealer (citam Arnhem, welke mij zéér professioneel hebben geholpen) kon niet meer aan dit onderdeel komen. Het werd simpelweg niet meer geproduceerd. De combinatie van de 1.8 en automaat was ten tijde van levering al niet heel populair (logisch ook) dus tweedehands was ook niet te vinden. Uiteindelijk na letterlijk maanden (!) zoeken een radiateur gevonden, in Australië, mag je weten. Bijna 350 euro verder, had ik het in huis. Gelukkig helemaal naar wens.

In de twee apk's die ik heb gehad zijn enkel de banden vervangen en de dorpels roestvrij gemaakt +1 ashoes.

Nog altijd vrijwel probleemloos

 • 186.533 km

Bijna een half jaar verder. Geen noemenswaardige problemen.

Uitlezen gaf aan dat de inlaat temperatuur sensor, gaskleppositiesenor en lambda sensor niet meer naar behoren werkten. Voor zover ik kon nagaan waren dit nog de originele onderdelen, een goede prestatie dus. Na het vervangen van deze onderdelen rijdt de auto weer perfect en is het verbruik gedaalt.

Voor de winter is alleen nog een nieuwe accu nodig.

Op weg naar de 200k

 • 189.073 km

Inmiddels een tijdje verder. Nog steeds geen problemen opgemerkt op wat onderhoud na ;

Multiriem, span + looprollen, dynamo en accu vervangen
Vulpijp bleek verroest, ook vervangen
Standaard veren vervangen voor verlagingsveren 60mm voor 40mm achter
Airco laten vullen

Aandrijfassen lijken er aan te komen, lv is de homokineet hoorbaar. Rubbers van het onderstel lijken hun beste tijd gehad te hebben, maar zijn nog geen afkeur. Polybushings is de volgende stap, daar waar mogelijk.

Voor de rest diep onder de indruk hoe deze inmiddels bijna 24 jaar oude Suzuki zijn werk blijft doen. Niet geplant, maar het doel is inmiddels deze auto in concoursstaat te brengen en niet meer weg te doen. Door wat zoekwerk kunnen achterhalen dat van dit type Baleno (GTX, EG, sedan) er slechts 13(!) op Nederlands kenteken zijn gezet. Hoeveel daarvan automaat is niet meer te achterhalen. Bijzonder ding dus, maar da's zijn eigenaar ook.

4,3
 • Betrouwbaarheid
  5
 • Prestaties
  5
 • Comfort
  4
 • Kosten
  3
 • Zou u weer een auto van dit merk kopen? ja

Lezersreacties (3)

Reageren

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens