Nieuwe Suzuki Celerio op komst

Hoofdstuk twee

Suzuki Celerio

Suzuki laat een eerste glimp zien van een volledig nieuwe stadsauto. Inderdaad, we hebben het over de splinternieuwe Celerio. Nederlandse Suzuki-fans moeten we helaas teleurstellen, naar Europa komt Suzuki's nieuwe stadsauto niet.

Het segment van de compacte stadsauto dunt snel uit. Peugeot en Citroën houden het na het afzwaaien van de 108 en C1 voor gezien in de kleinste klasse en ook de Volkswagen Group lijkt de Up-drieling geen vervolg te geven. Toyota komt nog wel met een nieuwe Aygo en ook Kia en Hyundai lijken niet van plan het Picanto-segment achter zich te laten. Suzuki knipte twee jaar geleden de Celerio uit het Europese leveringsgamma, maar elders in de wereld is die in India gebouwde hatchback nog altijd te koop. Er komt zelfs een compleet nieuwe Celerio, waarvan Suzuki nu een eerste afbeelding vrijgeeft.

Nieuwe Suzuki Celerio

Suzuki Celerio (patent)

De nieuwe Celerio wordt volgens Suzuki de zuinigste auto met benzinemotor op de Indiase markt. Komt het uiterlijk van de kleine vijfdeurs je enigszins bekend voor? Dat kan goed kloppen. AutoWeek kon eerder dit jaar al een hele reeks patentplaten van deze nieuwe Suzuki laten zien waarvan we al dachten dat het de nieuwe Celerio betrof. Suzuki bevestigt die naam nu.

Wat design betreft gooit Suzuki het met de nieuwe Celerio over een andere boeg. De goedkopere en nuchterder ingestelde broer van de Ignis is veel ronder vormgegeven dan het uitgaande model en past wat design betreft beter bij auto's als de in Europa tevens verdwenen Baleno. De nieuwe Celerio maakt waarschijnlijk gebruik van het Heartect-platform, de basis die Suzuki al onder de Swift, Ignis en de Wagon R+ toepast. Suzuki Nederland gaf eerder aan geen uitspraken te willen doen over (mogelijke) toekomstige producten, het lijkt echter onwaarschijnlijk dat Suzuki de Celerio terugbrengt naar Europa.

Lezersreacties (24) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.