Suzuki eVX: elektrische cross-over met 550 kilometer bereik

In 2025 op de markt

Suzuki eVX

Ook Suzuki ontkomt natuurlijk niet aan de opmars van de elektrische auto. Het merk blikt met een nieuw studiemodel dan ook vooruit op zijn eerste elektrische cross-over.

Maak kennis met de Suzuki eVX, een splinternieuw studiemodel dat momenteel op de Suzuki-stand de aandacht trekt op de Auto Expo in India. Hoewel het studiemodel in India debuteert, is de auto veel relevanter dan je wellicht zou denken.

Suzuki omschrijft de eVX namelijk als een product dat voortkomt uit zijn 'wereldwijde EV-strategie'. Volgens Suzuki komt een van het studiemodel afgeleide elektrische SUV in 2025 op de Europese en dus ook Nederlandse markt.

Veel informatie geeft Suzuki echter nog niet vrij. Wel weten we dat de Suzuki eVX 4,3 meter lang, 1,8 meter breed en 1,6 meter hoog is. Dat maakt hem wat formaat betreft vergelijkbaar met auto's als de Peugeot 2008. In de bodem van de conceptuele Suzuki zit en 60 kWh accu waarmee de eVX volgens de Indiase meetcyclus tot 550 kilometer ver moet kunnen komen.

PRIVATE LEASE Suzuki

Lezersreacties (79) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.