Spionage: Porsche 911 RSR

Heeft deze 911 een middenmotor?

Spionage: Porsche 911 RSR
Porsche is druk bezig met het testen van de volgende generatie 911 RSR. Met deze racer wil het merk in 2017 de strijd aanbinden in de zogenaamde GTE-langeafstandsklasse. Dat is niet nieuw, maar wel nieuw is dat de motor van deze auto vermoedelijk verhuisd is.

Als er iets zeker is in autoland, dan is het dat een Porsche 911 de motor helemaal achterin heeft. Racers als deze zijn daarop tot nu toe geen uitzondering, maar toch zijn er een aantal zaken aan de door Youtuber 'Lanky Turtle' gespotte auto die erop duiden dat ook aan die zekerheid binnenkort een einde komt. Het feit dat de ruiten achter de B-stijl zijn vervangen door panelen met koelgaten, is daar de meest opvallende van. Ook de enorme 'diffuser' onder de achterbumper wijst echter op een motor vóór de achteras, want met het blok op de traditionele plek zou daar geen ruimte voor zijn.

Volgens verschillende Amerikaanse media zijn veranderde regels omtrent aerodynamica om die reden ook de belangrijkste oorzaak voor het naar voren verplaatsen van de motor. Om wat voor motor het precies gaat, is overigens nog afwachten. De kans dat Porsche – net als bij de straat-911- met turbo's aan de gang gaat, is groot.

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (30) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.