Sono Sion krijgt groter accupakket

Grotere actieradius en sneller laden

Sono Motors Sion

Het is lang stil geweest rond de Sion van Sono Motors. De elektrische hatchback die een deel van zijn benodigde energie uit zonnecellen haalt, krijgt van zijn scheppers een groter accupakket.

Kennen we start-up Sono Motors nog? Het in 2016 opgerichte bedrijf had als ambitie om een relatief betaalbare elektrische auto op de markt te brengen die een deel van zijn benodigde energie zou opwekken met zonnecellen. Medio 2017 stelde het bedrijf zijn eerste productiemodel aan de wereld voor: de Sion. Inmiddels zijn we ver in 2021 en is de Sion nog altijd niet te koop, hoewel het bedrijf in 2018 al de eerste rijdbare pre-productiemodellen aan de pers voorstelde. Het ging Sono Motors dan ook niet altijd voor de wind, maar dankzij een crowdfundingscampagne haalde het bedrijf begin vorig jaar de financiële middelen binnen om zijn plannen voort te zetten. De Sion is nog niet te koop, maar krijgt nu wel een nieuw accupakket.

De Sono Sion zou aanvankelijk een 35 tot 45 kWh accupakket krijgen, goed voor een actieradius van 255 kilometer. Sono Motors, dat al 13.000 aanbetalingen voor een Sion zegt te hebben ontvangen, geeft aan dat uit een onder die early adopters gehouden enquête blijkt dat 90 procent van hen graag een accupakket met een grotere capaciteit ziet. Sono Motors geeft de 4,29 meter tellende hatchback nu een 54 kWh accu, groot genoeg voor een actieradius van 305 kilometer. Daarnaast is de Sion straks op te laden (snelladen) met een maximum laadvermogen van 74 kW. Dat was voorheen 50 kW. De zonnecellen blijven ongewijzigd en zijn volgens Sono Motors goed voor het bijladen van gemiddeld 112 kilometer per week. Ook blijft de 163 pk en 270 Nm sterke elektromotor, waarmee de Sion een topsnelheid van 140 km/h moet kunnen halen, ongewijzigd.

Wanneer hij dan op de markt komt? Volgens de fabrikant moeten de eerste exemplaren van de Sion spoedig worden geleverd.

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.