Zonneauto Sono Sion nog niet klaar voor ondergang

Nog geen zonsondergang

Sono Motors Sion

Sono Motors heeft het financieel weer uiterst zwaar. Het bedrijf dat met de Sion een zogenoemde zonneauto op de markt wil brengen heeft tientallen miljoenen nodig en heeft daarvoor een hele campagne op touw gezet. De deadline van die campagne is verstreken, maar het geld was niet binnen. Wat doe je dan? Precies. Je geeft jezelf gewoon langer de tijd.

De geschiedenis lijkt zich te herhalen en het is voor Sion Motors de hopen dat het eerdere riedeltje zich nu inderdaad voor een tweede keer volledig afspeelt. Eind 2019 zette Sono Motors namelijk een crowdfundingcampagne op touw om de toen benodigde €50 miljoen binnen te halen om het hoofd boven water te kunnen houden. Binnen de aanvankelijk gestelde deadline wist Sono Motors het geld toen niet binnen te harken en dus verlengde het de campagne. Met succes! Inmiddels zijn we drie jaar verder en is Sono Motors weer op jacht naar kapitaal. En niet naar €50 miljoen, maar nu naar €105 miljoen. Opnieuw heeft Sono Motors een campagne gestart om geld in te zamelen en opnieuw heeft het binnen de gestelde deadline niet genoeg geld binnen weten te hengelen. Je voelt het aankomen: ook nu geeft Sono Motors zichzelf extra tijd.

Van de benodigde €104.650.000 heeft Sono Motors bijna €48 miljoen binnen, €5 miljoen meer dan negen dagen geleden. De deadline van de campagne liep vandaag af, maar Sono Motors geeft zichzelf nu ruim dertig dagen extra de tijd. Sono Motors verlengt zijn #Savesion-campagne namelijk tot en met 28 februari. Inmiddels heeft de firma meer dan 44.000 bestellingen voor de 'zonneauto' Sion binnen waarvan er 21.000 door particulieren zijn besteld. Tijdens de #Savesion-campagne die op 8 december begon hebben 1.500 nieuwe particulieren ingetekend voor een Sion. Bedrijven hebben 22.000 niet-bindende pre-orders geplaatst.

Sono Motors-topman en -oprichter Jona Christians zegt dat Sono Motors nog niet klaar is om op te geven en dat het nu 'aan ons is om te vechten voor Sion, voor de toekomst en voor een wereld zonder fossiele brandstoffen.'

Sono Motors Sion

De Sono Motors Sion is een EV die net als de producten van het onlangs overigens deels ter ziele gegane Lightyear een deel van zijn benodigde energie opwekt met zonnecellen. De Sion kost €29.900 en wie nu een exemplaar bestelt, krijgt tot €2.100 korting van Sono Motors. De hatchback heeft een 54-kWh accu die een actieradius van 305 kilometer oplevert. De zonnecellen moeten in het gunstigste geval tot 245 kilometer en gemiddeld 112 kilometer aan actieradius per week toevoegen.

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.