Sono Motors voorlopig gered

52 miljoen euro binnengehaald

Sono Sion

Hij moest worden verlengd, maar tevergeefs was de crowdfundingcampagne niet, want nu is het benodigde kapitaal binnen om Sono Motors in leven te houden. De zonne-auto Sono Sion is weer een stapje dichterbij.

Sono Motors behaalde afgelopen zaterdag het in december gestelde doel van 50 miljoen euro, zo meldt Automotive News Europe maandag.

Het bedrijf zag zich vorige maand genoodzaakt een crowdfundingcampagne te starten nadat gesprekken met investeerders op niets waren uitgedraaid. Aanvankelijk viel die wat tegen, maar na een verlenging ging het beter en inmiddels staat de teller op iets meer dan 52 miljoen euro.

Hoewel Sono Motors nu kan doorgaan met de ontwikkeling van de Sion, een volledig elektrisch model dat ook via de zon kan bijladen, moet de geplande productiedatum naar 2021 verschoven worden. Het model rolt straks in de voormalige Saab-fabriek in het Zweedse Trollhättan van de band.

Dankzij zonnepanelen op de carrosserie krijgt de bestuurder er tot 34 kilometer aan rijbereik bij. De Sono Sion heeft een actieradius van in totaal 255 kilometer. Halverwege vorig jaar maakte het bedrijf bekend dat al tienduizend voorbestellingen had ontvangen voor de Sion, die voor ongeveer 25.000 euro in de markt gezet wordt.

Wij reden in de zomer van 2018 al met een prototype van de Sono Sion.

Lezersreacties (45) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.