Sono Motors toont interieur Sion

Zonne-EV krijgt langzaamaan vorm

Sono Sion

De betaalbare elektrische auto met zonnepanelen van het nieuwe Duitse merk Sono Motors begint meer vorm te krijgen. Eerder dit jaar zagen we de productieversie van de buitenkant, ditmaal wordt het interieur wereldkundig gemaakt.

Wie elektrisch rijden afwijst omdat het te duur zou zijn, zou in de toekomst wel eens bij Sono Motors kunnen uitkomen. Hun eerste model heet Sion en moet vanaf volgend jaar in het Zweedse Trollhättan (jawel, de ex-Saab-fabriek) van de band rollen. Behalve dat hij volledig elektrisch is, is de Sion ook nog eens bekleed met zonnecellen, waarmee de reikwijdte bij mooi weer een stukje wordt vergroot. Sono zelf zegt dat jaarlijks maximaal 5.800 kilometer van de koperen ploert kan worden geplukt.

Dat zal in de dagelijkse praktijk van ons wisselvallige weer vast wat minder zonnig uitpakken, maar belangrijker is dat de Sion voor 25.500 euro in de showroom moet komen te staan. Bovendien mikt Sono vooral op autodeelprojecten, waardoor elektrisch rijden nog een stuk bereikbaarder wordt voor iedereen. Met de GoSono-app kunnen ook particuliere bezitters hun Sono Sion aan hun medemens ter beschikking stellen, waardoor de exploitatiekosten weer wat gedrukt kunnen worden.

Het uiterlijk van de Sono Sion werd afgelopen lente al onthuld en we reden zelfs al een stukje met het prototype (video). Nu is het tijd voor het interieur. Het eerste wat opvalt is dat het mos, dat de lucht in het prototype moest ontdoen van fijnstof, het productiestadium gaat halen. Deze bijzonder techniek is BreSono gedoopt.

Verder is het interieur heel strak en eenvoudig. Een 10-inch scherm met Bluetooth, Apple Car Play en Android Auto communiceert met de smartphone. Ook zijn daar de verbruiksgegevens en laadtoestand af te lezen. Als klokken dient een tweede, 7-inch scherm. De kofferruimte meet een enorme 650 liter en kan worden uitgebreid tot 1.250 liter met vlakke laadvloer.

De productie van de Sono Sion, waarvan er 260.000 gebouwd moeten gaan worden, start ergens in de tweede helft van volgend jaar. Naast de Sion heeft Sono ook plannen voor andere modellen op hetzelfde platform.

Lezersreacties (62) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.