Sono Motors verlengt crowdfundingcampagne

Sono Sion
Sono SionSono SionSono Motors SionSono Motors SionSono Sion

In december maakte start-up Sono Motors bekend dat het een crowdfundingcampagne was gestart. Voor het eind van het jaar zou er 50 miljoen euro in kas moeten zijn. Dat doel heeft het nieuwe bedrijf niet behaald.

Sono Motors heeft grootse plannen met de Sion, een relatief eenvoudige elektrische auto met onder meer zonnecellen op zijn koets. In december vorig jaar liet het bedrijf weten via crowdfunding op jacht te zijn naar 50 miljoen euro, een bedrag dat voor het eind van 2019 binnen zou moeten zijn. Als dat niet zou lukken, zou elke investeerder zijn geld terugkrijgen. Sono Motors heeft zijn crowdfundingcampagne in samenspraak met zijn geldschieters nu echter verlengd tot 20 januari.

De teller staat op het moment van schrijven op € 33.513.042 en dat betekent dat Sono Motors net geen achttien volle dagen meer heeft om de resterende € 16,5 miljoen binnen te harken. Sono Motors wil zijn Sion gaan bouwen in de voormalige Saab-fabriek in het Zweedse Trollhättan.

De Sion heeft een 35 kWh groot accupakket, goed voor een WLTP-actieradius van 255 kilometer. Een 163 pk en 270 Nm sterke elektromotor helpt de auto aan een topsnelheid van 140 km/h. De beoogde kale vanafprijs van de auto, die overigens mos op zijn dashboard heeft, ligt op € 25.500.

Lezersreacties (49) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.