Ook einde verhaal voor zonne-auto Sono Sion

Zonsondergang voor zonne-auto

Sono Sion
Sono Motors SionSono SionSono SionSono SionSono Sion

Het is het spartelende Sono Motors niet gelukt de financiën op de rit te krijgen. Het Duitse bedrijf achter zonne-auto Sion ziet zich genoodzaakt de stekker uit het Sion-project te trekken. Het bedrijf zelf blijft echter bestaan.

Zonne-auto's hebben het maar lastig. Een deel van het Nederlandse Lightyear ging op de fles, met als gevolg dat de productie van zonne-auto Lightyear 0 al na een handjevol exemplaren werd gestaakt. Lightyear maakt een doorstart en hoopt zijn volgende zonne-auto - de op grotere schaal te bouwen en goedkopere Lightyear 2 - nog wel te kunnen gaan produceren. Het Duitse Sono Motors is een andere partij die al jaren bezig is met de ontwikkeling van elektrische auto die deel van zijn benodigde energie opwekt met zonnecellen: de Sion. Medio januari bleek dat Sono Motors op jacht was naar een financieel vlot van €105 miljoen om het hoofd boven water te kunnen houden. Dat bedrag werd niet op tijd opgehaald, maar Sono Motors gaf zich nog even langer de tijd. Na ruim een maand spartelen gooit Sono Motors de handdoek in de ring.

Het is over en uit voor zonne-auto Sion. Sono Group heeft 90 procent van het benodigde geld opgehaald en dat is niet voldoende. Het trekt de stekker uit het Sion-project en dat betekent dat de auto die het in ieder geval al sinds de oprichting van het bedrijf in 2016 in ontwikkeling heeft nooit in productie zal gaan. Het sluiten van het Sion-boek heeft onder meer tot gevolg dat zo'n 300 werknemers hun baan verliezen. Sono Group verdwijnt echter niet. Sinds 2021 levert Sono zijn technologie op het gebied van zonnecellen onder meer aan fabrikanten van bussen en vrachtwagens zoals MAN, Mitsubishi en Scania.. Dat blijft het dan ook doen, naar eigen zeggen zowel in Europa en Azië als in de Verenigde Staten.

Lezersreacties (48) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.