Snelladen weer veel duurder dan thuis opladen

Blijf onder het prijsplafond

Elektrische auto's, opladen, ev

Sinds lang is het weer voordeliger om je auto thuis op te laden dan aan de snellader te hangen. Dat concludeert prijsvergelijkingssite Pricewise.

De afgelopen maanden was het door de hoge energieprijzen geregeld voordeliger om je elektrische auto aan de snelladers van bijvoorbeeld Fastned op te laden dan thuis, en dat terwijl snelladen voorheen altijd juist duurder was dan thuisladen. Met ingang van het prijsplafond in januari is het weer voordeliger om je elektrische auto thuis te laden, zo meldt Pricewise.nl.

De vergelijkingswebsite geeft een rekenvoorbeeld. Het volladen van een Tesla Model S kost thuis aan de lader bij €0,40 per kWh rond de €30. Bij een snellader van Fastned ben je €0,83 per kWh kwijt en kost eenzelfde laadbeurt je €62,25. Ruim het dubbele dus.

Pricewise benadrukt dat thuisladen alleen voordeliger is dan snelladen als je onder het prijsplafond blijft, en daar breek je natuurlijk eerder doorheen als je thuis vaak je auto oplaadt. De huidige marktprijzen van energieleveranciers liggen volgens de prijsvergelijker immers rond de €0,80 per kWh.

Lezersreacties (83) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.