Skoda Octavia verliest camouflage

Beter hè?

Skoda Octavia
Skoda Octavia Skoda Octavia Skoda Octavia Skoda Octavia Skoda Octavia Skoda Octavia Skoda Octavia

De vierde generatie van de Skoda Octavia speelt steeds vaker buiten. Hoe dichter we bij de zomer komen, hoe vaker de populaire stationwagon zijn camouflage verliest.

Eerder zagen we nog een dik ingepakte Octavia die in de sneeuw werd getest, waarna wat vage beelden van een lichter ingepakte rode prototype volgde. De foto’s van deze antracietkleurige Skoda zijn een stuk duidelijker. De neus wordt bijna in zijn blootje naar buiten gestuurd. Zo zijn de vormen van de kop- en mistlampen heel duidelijk te zien en krijgt ook de grille zijn definitieve vorm. Natuurlijk verbergt Skoda hier en daar nog het één en ander, maar de grote lijnen zijn zeker duidelijk. De bumperpartij lijkt veel op versie die de vernieuwde Superb in Mladá Boleslav meekrijgt.

Het achterste zijruitje wordt nog afgedekt met een grote plaat, maar lijkt bijna helemaal naar achteren door te lopen. De zijkant krijgt verder een strak ontwerp en wordt voorzien van weinig spannende lijnen, vouwen of vormen. De koets lijkt op de foto’s in elk geval flink te groeien, wat vooral ten goede zou kunnen komen aan de achterbank en de kofferbak. Het grootste geheim bewaart Skoda aan de achterkant van de Octavia. Hoewel de grootste vormen duidelijk worden, blijft het ontwerp van de achterlichten voor het grootste deel verstopt. Of deze door een subtiele lijn worden verbonden, net zoals bij de pas onthulde Superb, blijft dus nog even geheim.

Skoda Octavia

Naast de bekende 1.0 en 1.5 TSI’s verwachten we de 2.0 TSI uit de Kodiaq op de prijslijst van de nieuwe Octavia. Dieselen kan waarschijnlijk met de 2.0 TDI die ook voor de nieuwe Golf is aangekondigd. Daarnaast is er een reële kans dat plug-in-hybride-techniek zijn weg naar de familieauto gaat vinden. De onthulling staat voor komend najaar op de agenda. Volgend jaar maakt de auto zijn Nederlandse opwachting. Naast de Combi die nu meerdere keren is gespot, verschijnt er uiteraard ook een vijfdeurs hatchback van de Octavia.

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (32) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.