Skoda Karoq - Facelift Friday

Andere hoekjes

Facelift Friday Skoda Karoq
Facelift Friday Skoda KaroqFacelift Friday Skoda KaroqFacelift Friday Skoda KaroqSkoda KaroqSkoda Karoq faceliftSkoda KaroqSkoda Karoq facelift

Ongeveer een jaar gelden kreeg Skoda’s middelgrote SUV, de Karoq, een facelift. Heel opzienbarend is die vernieuwingsronde niet, maar vrij ingrijpend stiekem wel. Daarbij werd niet alleen het front, maar ook de achterzijde stevig aangepast.

De Skoda Karoq werd in november 2021 in een vernieuwde vorm voorgesteld. Daarmee was hij een paar maanden later dan zijn grotere broer Kodiaq, die eerderop een vergelijkbare manier werd gemoderniseerd.

Een verschil tussen de Kodiaq en de Karoq is wel dat Skoda bij het kleinere model met wat meer scherpe hoeken en vouwen werkt. De gefacelifte versie is het gemakkelijkst te herkennen aan de opvallende knik in de onderkant van de koplampunits. Net als voorheen is de verlichting aan de voorzijde opgebouwd uit twee lagen, al zijn de onderste units bij Skoda ‘gewoon’ de mistlampen. De eigenlijke koplampen sluiten voor en na de facelift direct aan op de grille, maar doen dat sinds de facelift wel onder een andere hoek. De grille zelf wordt wat verder naar beneden doorgetrokken en slijt daarmee dieper in de voorbumper, die uiteraard ook een andere indeling kreeg.

Aan de achterzijde spelen we een beetje vals. De Karoq kreeg namelijk al vóór de facelift de uitgesmeerde ‘Skoda’-letters op de klep, ter vervanging van het ronde logo. Dat is dus geen facelift-gerelateerd verschil, maar toch is er genoeg te zien. De achterlichten zijn namelijk nieuw, waarbij de buitenste delen ook een andere vorm krijgen. Door de implementatie van led-richtingaanwijzers kon dit stuk wat kleiner worden gemaakt en scherper worden afgesneden. Het overgebleven gat wordt opgevuld door de bumper, die dus verder naar boven wordt doorgetrokken. Die bumper heeft ook wat scherpere vouwen, vooral op de hoeken. Een nieuwe, wat stoerdere indeling van het zwarte stuk onderaan maakt de update van de kont compleet.

PRIVATE LEASE Skoda Karoq

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (31) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.