Skoda Enyaq iV als Founders Edition

Eerbetoon aan oprichters

Skoda Enyaq iV Founders Edition
Skoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders EditionSkoda Enyaq iV Founders Edition

Er komt een speciale uitvoering van de elektrische Skoda Enyaq iV op de markt. De SUV luistert naar de naam 'Founders Edition' en is een eerbetoon aan de oprichters van het merk, aldus Skoda.

De Founders Edition van de Enyaq iV is volgens Skoda een knipoog naar de oprichters van het merk: Václav Laurin en Václav Klement. In het verleden hadden de Tsjechen overigens van diverse modellen een 'Laurin & Klement'-uitvoering in zijn aanbod. Skoda gaat in totaal 1.895 Enyaqs iV als Founders Edition uitvoeren, een aantal dat verwijst naar het jaar waarin Skoda (als Laurin & Klement) werd opgericht. Van die 1.895 te bouwen exemplaren komen er enkele naar Nederland.

De Enyaq iV Founders Edition is een speciale editie die op zijn beurt weer in twee uitvoeringen verkrijgbaar is: Black en Silver. De Silver is Arctic Silver gespoten en staat op speciale zilverkleurige 21-inch lichtmetalen wielen. Ga je voor de Black-variant, dan krijg je een Black Magic gespoten Enyaq iV met dezelfde 21-inch wielen, al zijn ze in het geval van de Black koperkleurig. De Founders Edition heeft verder een verlichte 'grille', sportiever ogend bumperwerk en diverse zwarte accenten. Zo zijn de omlijsting van de 'grille', de raamstijlen, dakrails en het diffuserachtige paneel in de achterbumper in hoogglans zwart uitgevoerd. Natuurlijk kunnen speciale badges niet ontbreken.

Vanbinnen krijgt de Founders Edition met zwart leer en bruine stiksels bedekte stoelen, een tweekleurig dashboard en een reeks zwarte strips. Liever geen zwart leer? Dan kun je ook bruin leer met beige stiksels krijgen. De Enyaq iV 60 Founders Edition heeft een vanafprijs van € 52.290. Voor de Enyaq iV 80 Founders Edition ben je minimaal € 57.390 kwijt. In september worden de eerste exemplaren geleverd.

PRIVATE LEASE Skoda Enyaq

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (7) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum