‘Serieuze update Tesla Model Y onderweg’

Productiestart in 2024

Tesla Model Y

Volgens drie uiteraard naamloze ingewijden wordt er bij Tesla hard gewerkt aan een update voor de immens populaire Tesla Model Y. Daarbij gaat het nu eens niet om een software-update, maar om fysieke wijzigingen aan in- en exterieur. Ook de lagere Model 3 moet er naar verluidt aan geloven.

Volgens het gerucht, dat tot ons komt via Reuters, gaat het om een update die intern ‘project Juniper’ wordt genoemd. Met ingang van 2024 zou er een Tesla Model Y moeten klaarstaan met een opgefriste binnen- en buitenkant. Behalve het opfrissen van het uiterlijk zou daarbij ook het (nog verder) terugdringen van het aantal onderdelen en dus de complexiteit een doel zijn.

Een opfrisbeurt voor de Model Y lijkt in Europese ogen wellicht wat voorbarig, aangezien de auto hier pas sinds 2021 wordt gevoerd. In de VS staat de auto echter al een jaar langer op het menu en dat betekent dat het model volgend jaar, als de productie van de vernieuwde versie van start zou gaan, vier jaar oud is. Behalve een kleine update met onder meer nieuwe koplampen en een andere middenconsole, zijn er in die tijd geen uiterlijke wijzigingen geweest.

Wat geldt voor de Model Y, geldt bijna automatisch ook voor de Model 3. Behalve maatvoering, hoogte en achterklep zijn deze auto’s immers in veel opzichten gelijk, waarbij updates voor de één tot nu toe ook automatisch tot soortgelijke wijzigingen bij de ander hebben geleid. Voor de Tesla Model 3 zou een soortgelijke facelift als ‘project Highland’ worden aangeduid bij Tesla. De productie van deze auto zou zelfs al dit jaar van start gaan, maar officieel is er uiteraard nog helemaal niets over bevestigd.

De Tesla Model Y is niet alleen Tesla’s populairste model, maar ook de allerpopulairste EV. Wereldwijd, maar ook (weer) in Nederland. Met meerdere prijsverlagingen lijkt Tesla er alles aan te doen om die positie te behouden, maar daar hoort het up-to-date houden van het model natuurlijk ook bij.

PRIVATE LEASE Tesla Model Y

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (222) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum