Seat wil naar Amerika

Seat wil naar Amerika
Seat overweegt zijn modellen op de Amerikaanse markt te brengen. Als het plan doorgang vindt, zal dat niet voor 2008 zijn. 
Seat overweegt zijn modellen op de Amerikaanse markt te brengen. Als het plan doorgang vindt, zal dat niet voor 2008 zijn.  Seat-directeur Andreas Schleef heeft tegenover de Duitse pers verklaard dat wordt overwogen om het Spaanse merk in Amerika te introduceren. "Voor ons is Noord-Amerika de volgende zinvolle stap," aldus Schleef.
Seat wordt gesterkt in zijn plannen door de populariteit in de VS van Scion, een merk van Toyota dat zich voornamelijk op jongeren richt. Daarnaast ziet Seat in de Latijns-Amerikaanse inwoners van de VS een grote potentiële doorgroep. Het Spaanse merk is al enige tijd succesvol in Mexico.

Wanneer wordt besloten om Seat op de Amerikaanse markt te brengen, zal dat niet voor 2008 zijn. De auto's voor de VS zullen worden geproduceerd in de Volkswagenfabriek in het Mexiaanse Puelba en de verkoop zal via het Audi-netwerk gebeuren.

Voordat Seat op de Amerikaanse markt kan komen, moeten er voldoende financiën worden gevonden. "De aandeelhouders zullen het in elk geval niet betalen," aldus Schleef. Ook zal er nog een grote lifestyle combi aan het programma worden toegevoegd.

PRIVATE LEASE Seat