Seat verbetert actieradius TGI-aardgasmodellen

Voor de Ibiza, Arona en Leon

Seat TGI aardgas

Seat monteert in zijn drie TGI-aardgasmodellen een derde CNG-tank. Volgens de WLTP-metingen komen de auto’s op enkel aardgas nu zo’n 400 kilometer ver.

Seats gamma is met drie TGI-modellen gevuld: de Ibiza, Arona en Leon. De drie Spaanse broers krijgen een derde CNG-tank gemonteerd, waardoor de auto’s voortaan meer aardgas kunnen opslaan en dus ook een stuk verder komen op één tankvulling. Bij de Ibiza en Arona vinden we een extra stalen tank, de Leon krijgt een compacter exemplaar van staal achter de achteras met daarnaast twee grote koolstofvezel tanks voor de achteras. Doordat deze constructie lichter is, komt de Leon een klap verder dan zijn compactere broers. Op aardgas alleen haalt de Leon namelijk 440 kilometer, de Ibiza en Arona 360 kilometer.

Door een extra benzinetank van 9 liter komt de gecombineerde actieradius bij de tweede compacte Seats uit op 510 kilometer. De Leon 1.5 TGI komt in totaal 580 kilometer ver. De topsnelheid voor de Ibiza en Arona op aardgas bedraagt 180 en 172 km/h. Binnen 12,1 en 13,2 seconden zitten beide compacte Seats op de 100. De Leon klaart datzelfde kunstje in 10,0 seconden. Zijn topsnelheid ligt met 206 km/h een stuk hoger dan die van de andere twee.

Alle drie de modellen staan in de prijslijst met drie uitvoeringen: de Style, FR en Business Intense. Seat biedt de Leon TGI als hatchback, maar ook als stationwagon aan. De prijzen van de Ibiza en Leon zijn bekend. De Ibiza 1.0 TGI Style heeft een vanafprijs van € 20.650. Voor de vijfdeurs Leon 1.5 TGI vraagt de Nederlandse importeur minimaal € 27.050. De ST kost € 1.000 meer. De prijzen van de Arona TGI zijn vooralsnog onbekend.

PRIVATE LEASE Seat

Lezersreacties (16) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.