'Ring-record' Lexus LFA Nürburgring Edition

Lexus LFA Nürburgring package
We hadden het al door op de Nordschleife: de Lexus LFA Nürburgring Edition is een extreem bijzondere auto. De V10 biedt extreme sensaties en nu is er ook het definitieve bewijs dat de LFA ook bloedsnel is: Lexus heeft namelijk een zeer indrukwekkende tijd neergezet.

De Lexus LFA Nürburgring Edition had in handen van testrijder Akira Iida slechts 7:14,640 minuten voor een rondje Ring nodig. Lexus heeft het daarom zelf over 'een ronderecord voor een in flinke oplage gebouwde productieauto'. Lexus bezweert dat het een niet geprepareerde auto volgens fabrieksspecificaties was.
Met z'n tijd is de Lexus LFA Nürburgring Edition sneller dan kanonnen als de 911 GT2 RS (7:18), Corvette ZR-1 (7:19,63) en de opgefriste Nissan GT-R (7:24,22).
De Nürburgring Edition onderscheidt zich van de gewone LFA door de volgende aanpassingen: een vermogen van 570 pk (tien stuks extra), een kortere schakeltijd, 30 procent meer downforce, een aangepaste wielophanging en speciale wielen met eveneens speciaal ontwikkelde Bridgestone Potenza banden.
De snelste straatauto is de Lexus LFA niet, want dat record is in handen van de Radical SR8 LM. Die zette een tijd van 6:48.00 neer. De snelste rondetijd ooit is gereden door Stefan Bellof. In z'n Porsche 956 raceauto deed hij in 1983(!) 6:11,13 minuut over een rondje Ring.

Bekijk onze exclusieve kennismaking met de Lexus LFA Nürburgring Edition op video.

Video

PRIVATE LEASE Lexus LFA

Lexus
Lexus UX 250h (5D/CVT)
€ 699
 
Lexus
Lexus ES 300h Comfort Line (4D/CVT)
€ 925
 
Lexus
Lexus RZ 450e Comfort Line (5D/CVT)
€ 969
 
Lexus
Lexus NX 450h+ 4WD Executive Line (5D/CVT)
€ 1.355
 

Lezersreacties (34) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.