Renault komt met Clio 'RS 18'

F1-aspiraties voor compacte hot hatch

Renault Clio RS18
Renault Clio RS18Renault Clio RS18Renault Clio RS18Renault Clio RS18Renault Clio RS18Renault Clio RS18Renault Clio RS18
Renault presenteert een speciale Clio RS met de toevoeging '18'. De naam RS 18 doet denken aan de aanduiding van de Formule 1-bolides van de Fransen. Niet voor niets: de speciale Clio zit boordevol verwijzingen naar de koningsklasse van de autosport.

De Clio RS 18 is gebaseerd op de RS 220, dus de Clio RS met 20 pk extra. Aan dat vermogen verandert niets, in deze configuratie komt de sportieve rijder sowieso aan zijn trekken. Daarom concentreert Renault zich op uiterlijke opsmuk. De RS18 is diepzwart, waarbij zelfs de logo's en wielen worden meegenomen. De diep-donkere tint wordt alleen onderbroken door het geel dat zo kenmerkend is voor Renaults sportieve activiteiten. Behalve op de opvallende 'lip' in de voorbumper is de signaalkleur ook terug te vinden op de dorpels en het dak. In de bijzonder duistere 'diffuser' onder de achterbumper huizen de eindstukken van de standaard aanwezige Akrapovic-uitlaat. Ook met het geluid lijkt het dus wel goed te zitten.

Aan de binnenzijde wordt het sportieve sfeertje voortgezet door de toepassing van alcantara en koolstofvezel, bij uitstek ingrediënten die steevast voor een sportief sfeertje zorgen.

PRIVATE LEASE Renault Clio

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (37) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum