Rariteitenkabinet: Daihatsu naar Tokyo Auto Salon

Negenmaal aandoenlijk

Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018
Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018Daihatsu Tokyo Auto Salon 2018
De Tokyo Auto Salon staat voor de deur en dat betekent dat we de komende weken weer kennis kunnen maken met een armada aan opmerkelijke Japanners. Vandaag is het Daihatsu dat een blik in positieve zin aandoenlijke rakkers opentrekt.

Van 12 tot en met 14 januari staat de Japanse hoofdstad in het teken van de Tokyo Auto Salon, niet te verwarren met de Tokyo Motor Show. Waar laatstgenoemde daadwerkelijk een show is vol groot autonieuws, is de Tokyo Auto Salon een beurs vol aangepaste versies van bestaande modellen. Daihatsu laat alvast zien welke negen 'studiemodellen' het meebrengt naar de show; concept-cars die in veel van de gevallen zullen opdrogen als een speciale uitvoering van een al bekend model.

Dit jaar deelt Daihatsu zijn Tokyo-aanbod in drie onderwerpen in: Sport, Premium en Active. De namen zeggen eigenlijk al genoeg. De Sport-concepts zijn sportief aangeklede versies, de Premium-smaken moeten een luxueuzere uitstraling hebben en de Active-edities zijn voorzien van cross-overachtige details.

De line-up bestaat uit de Boon Sport, de Thor Sporza, de Mira ES Sportza, de Thor Premium, de Canbus en Tanto Premium en de Boon Active. De twee echte geweldenaren zijn toch wel de Hijet Truck Jumbo Active en de Hijet Cargo Deck Van Active (foto 9 en 10 ). Kijk en geniet.

Lezersreacties (26) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.