'PSA-baas boos over Citroën DS 6WR-besluit'

Citroën DS 6WR
Citroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS 6WRCitroën DS6 WR
De beslissing van Citroën om de DS 6WR alleen voor China te ontwikkelen, zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen bij de buitenwereld. Maar nu blijkt dat ook PSA-CEO Carlos Tavares verbolgen is over dit besluit.

Bronnen binnen PSA hebben Automotive News verteld dat Carlos Tavares bij het rijden in een prototype van de DS 6WR vroeg wanneer de auto naar Europa komt. Hij was 'not amused' toen hij hoorde dat de fraaie cross-over niet naar Europa komt, aldus de (uiteraard) anonieme bron. Voor de duidelijkheid: voormalig Renault-man Tavares is pas sinds eind vorig jaar in dienst bij PSA, dus het besluit is niet onder zijn leiding genomen.

De DS 6WR moet de Chinezen immers Franse luxe en design bieden in het cross-oversegment, en waarschijnlijk heeft Tavares de overtuiging dat er ook in Europa vraag naar zo'n auto is.

De nieuwe cross-over komt om meerdere redenen niet naar ons continent. In de eerste plaats vanwege het ontbreken van een dieselmotor en bovendien is er bij de ontwikkeling geen rekening gehouden met de Europese eisen voor crash- en voetgangersveiligheid.

Momenteel heeft Citroën alleen de op de Mitsubishi ASX gebaseerde C4 Aircross als SUV in het gamma. De C-Crosser, die op basis van de vorige Outlander stond, verdween in ons land in 2012 van het toneel.

In een exclusief interview vertelde Citroën-topman Frédéric Banzet ons eerder dat de DS 6WR inderdaad niet naar Europa komt, maar dat we op termijn wel een andere cross-over krijgen. Wanneer die komt en voor welk segment die auto dan is, wilde hij echter niet zeggen.

PRIVATE LEASE Citroën

Citroën
Citroen C3 PureTech 83 You! (5D/5H)
€ 393
 
DirectLease
Citroen ë-C4 50kWh 136 Feel (5D/CVT)
€ 509
 
Citroën
Citroen C3 Aircross PureTech 110 Live (5D/6H)
€ 514
 
Citroën
Citroen C5 Aircross PureTech 130 Live (5D/6H)
€ 700
 
Citroën
Citroen C5 X PureTech 130 Feel (5D/8A)
€ 820
 

Lezersreacties (40) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.