'Porsche-topman Oliver Blume wordt CEO Volkswagen'

Wisseling van de wacht

Oliver Blume

Er komt een belangrijke wisseling van de wacht aan bij Volkswagen. Oliver Blume, momenteel CEO van Porsche, wordt de nieuwe bestuursvoorzitter van Volkswagen. Hij neemt een deel van de taken van Herbert Diess over.

Een officiële aankondiging laat nog op zich wachten, maar zowel Reuters als het goed geïnformeerde Auto, Motor und Sport spreekt over de bestuurswisseling. Blume (52) wordt naar verluidt van Porsche naar Volkswagen gehaald, om onder andere de problematische conceptie van de ID.3 aan te pakken. Ook de problemen met de nieuwe Golf komen direct op zijn bordje te liggen. Mogelijk is het voor Herbert Diess, die behalve CEO van Volkswagen ook nog opperbaas van het gehele concern is, allemaal wat te veel van het goede. Blume neemt voor het merk Volkswagen daarom Diess' taken over.

Blume, die al sinds de jaren 90 actief is bij de Volkswagen Groep, wordt naar verluidt op zijn beurt opgevolgd door Skoda-topman Bernhard Maier (60). Die krijgt dan de leiding over Porsche. Zowel Blume als Maier (foto 2) begon in 2015 op de huidige post en schuift nu dus, na vijf jaar, weer door. Wie Maier bij Skoda opvolgt, is nog niet bekend. Blume en Maier zagen onder hun leiderschap hun merken groeien. Beiden kennen een indrukwekkende staat van dienst. Hun switch betekent een terugkeer naar een voor hen bekend merk: Blume werkte in het verleden onder andere ook al voor Volkswagen, Maier kwam in 2015 vanuit Porsche naar Skoda.

PRIVATE LEASE Volkswagen

Lezersreacties (27) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.