Porsche Taycan rijdt kijkers in de kijker

Blijft dichtbij Mission E

Porsche Taycan
Porsche TaycanPorsche TaycanPorsche TaycanPorsche TaycanPorsche Taycan

De Porsche Taycan heeft zich weer eens in het openbaar laten zien. Porsche doet nog pogingen om de aandacht af te leiden met nep-lichtunits, maar die kunnen niet verhullen dat we de bijzondere EV nu helderder zien dan ooit.

Op deze nieuwe beelden zijn met name de lichtunits beter te zien dan voorheen. Daardoor kunnen we nu met nog iets meer zekerheid stellen dat de koplampunits veel gelijkenissen vertonen met die van de concept-car die geldt als voorbode van de Taycan, de Mission E. Ook op de productieauto zien we geknepen exemplaren, die naadloos overgaan in een stevige inkeping. De lichtunits zelf bestaan uiteraard uit leds, waarbij ruimte is gemaakt voor Porsches herkenbare opzet van vier lichtpunten per kant.

Aan de achterkant is het belangrijk de grote rode vlakken compleet te negeren. Wie daarin slaagt, ziet dat de Taycan feitelijk beschikt over één achterlichtunit, die, zoals we dat ook zien bij andere Porsches, de gehele breedte van de kont voor z’n rekening neemt. In het geval van de gefotografeerde auto is de lichtunit zwart, een optie die ongetwijfeld net als bij andere modellen tegen meerprijs beschikbaar komt. Standaard krijgt de Taycan naar verwachting gewoon rode achterlichten mee. Een ander opvallend kenmerk van de Taycan is dat de kont bijzonder laag is, zeker in vergelijking met een op papier vergelijkbaar koetswerk als dat van de Panamera.

De Porsche Taycan wordt later dit jaar gepresenteerd en moet begin 2020 in Nederland verschijnen. We rekenen op een opgegeven actieradius van zo’n 500 km en een 0-100-tijd van 3,5 seconden.

Gerelateerde forum topics

Lezersreacties (64) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.

Praat verder op het forum