Porsche Mission E: pas op, Tesla Model S!

Mogen wij Pajun zeggen?

Porsche Mission E
Porsche Mission EPorsche Mission EPorsche Mission EPorsche Mission EPorsche Mission EPorsche Mission EPorsche Mission EPorsche Mission E
Porsche heeft zojuist op de Volkswagen Group Night in Frankfurt het doek van de Mission E getrokken.

En de naam 'Mission E' geeft al een beetje aan waar we hier mee te maken hebben: een volledig elektrische concept-car uit Zuffenhausen!

De Porsche heeft de beschikking over twee elektromotoren. Het vermogen is 'meer dan 600 pk', dat naar alle vier de wielen gaat. Hierdoor kost de sprint naar 100 km/h slechts 3,5 seconden. 200 km/h staat in minder dan 12 seconden op de teller.

De concept-car heeft aan de voorzijde 21-inch lichtmetaal. Achter is de diameter zelfs 22 inch.

De Mission E is volgens Porsche de eerste elektrische auto die met een spanning van 800 Volt werkt. De huidige elektrische auto's opereren op 400 Volt. Door de hogere spanning laadt de concept-car een stuk sneller op dan we gewend zijn. In 15 minuten heeft de Porsche al genoeg geladen voor een actieradius van 400 km. Helemaal vol is de Mission E goed voor 500 km rijden.

Net als de Audi e-tron Quattro Concept, die eerder deze avond debuteerde, ondersteunt de Porsche het draadloze inductieladen.

Audi lijkt z'n pijlen wel heel nadrukkelijk op de Tesla Model S te richten, immers ook een grote elektrische auto met een fors vermogen. Naar verluidt wil Porsche een soortgelijke auto in productie nemen. Voor de productieversie van deze concept-car wordt de naam Pajun gefluisterd.

O ja, Porsche meldt ook nog dat de Mission E in minder dan acht minuten de Nordschleife kan ronden. Statisch is de auto vanaf morgen al op de IAA in Frankfurt te bewonderen!

Video

Lezersreacties (80) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kun je er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.