Porsche 911 Targa volop in beeld

Camouflage niet nodig

Porsche 911 Targa Spyshots
Porsche 911 Targa SpyshotsPorsche 911 Targa SpyshotsPorsche 911 Targa SpyshotsPorsche 911 Targa SpyshotsPorsche 911 Targa SpyshotsPorsche 911 Targa SpyshotsPorsche 911 Targa SpyshotsPorsche 911 Targa SpyshotsPorsche 911 Targa SpyshotsPorsche 911 Targa Spyshots

Na de coupé en de cabriolet is het wachten op de derde carrosserievariant van de nieuwe Porsche 911. Die half-open 992 komt hier gewoon ongecamoufleerd voorbij!

Porsche kan de introductiecampagne rond de nieuwe Targa eigenlijk wel schrappen, want na het zien van deze beelden zijn er nog maar bar weinig onbeantwoorde vragen. Zoals te verwachten viel, is de 992 een Targa volgens het recept dat met de 991 werd geherintroduceerd.

Een échte Targa dus, met een bolle achterruit, een rolbeugel en een dakpaneel dat geheel in het achteronder kan verdwijnen. Bij de generaties 993 tot en met 997, dus tussen 1994 en 2012, was de 911 Targa een auto met een glazen dakpaneel dat onder de achterruit verdween. Eigenlijk een model met een groot schuifdak dus, waarbij de A- en B-stijl met elkaar verbonden bleven door de dakbogen.

Bij de 991 baseerde Porsche de Targa op de cabrioletversie en de foto’s suggereren dat dat bij de 992 ook het geval gaat zijn. De achterruit rust op een beweegbaar paneel dat overeenkomt met het stuk plaatwerk, waar bij de cabriolet de kap onder verdwijnt. De hele achterruit gaat met dit paneel mee omhoog om doorgang te bieden aan het dak, dat zodoende met een druk op de knop kan verdwijnen of juist tevoorschijn kan komen.

 

Porsche 911 Cabriolet 992

 

Porsche 911 Targa Spyshots

Na de drie carrosserieversies is het tijd voor de introductie van alle andere varianten op het 911-thema. In GTO 1 blikken we uitgebreid vooruit op de Turbo’s, GT3’s en GT2’s die ongetwijfeld gaan komen.

Eerder vandaag maakten we overigens ook al kennis met een nieuwe open 911, maar die Speedster is de uitzwaai-editie van de vorige 911, de 991.

 

Video

Gerelateerde forumtopics

Lezersreacties (10) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.