Plug-in hybride Jeep Grand Cherokee 4xe in beeld

Klaar voor New York

Jeep Grand Cherokee 4xe

Jeep komt met een volledig nieuwe Grand Cherokee, een SUV waar ook een plug-in hybride versie van komt. Het is die nieuwe Grand Cherokee 4xe waar Jeep nu de eerste foto's van vrijgeeft.

'Huh? Er is toch al een nieuwe Grand Cherokee?' - horen we je denken. Klopt als een bus, alleen ontbreekt er een lettertje. Er is sinds begin dit jaar namelijk een nieuwe Grand Cherokee L, de langere versie van de nog te presenteren nieuwe reguliere Grand Cherokee. Van die nieuwe Grand Cherokee laat Jeep nu een eerste afbeelding zien. Het betreft direct de voor Europa het meest interessante variant: de plug-in hybride 4xe.

De vijfde generatie Jeep Grand Cherokee gaat natuurlijk bijzonder sterk lijken op de in januari gelanceerde Grand Cherokee L, maar toch zijn er verschillen. Zo heeft de Grand Cherokee 4xe op deze foto's een afwijkende voorbumper, al verschilt de 'korte' Grand Cherokee achter de C-stijl sterker van z'n langere broer. De Jeep Grand Cherokee lijkt een schuiner aflopende achterruit te krijgen. Bij de D-stijl heeft Jeep een vergelijkbaar geintje uitgehaald als Opel bij de Astra SportsTourer.

Jeep Grand Cherokee L

Jeep Grand Cherokee L (2021)

Hoe groot de nieuwe Grand Cherokee wordt? Dat is nog even afwachten. De 5,2-meter lange Grand Cherokee L is maar liefst 40 centimeter langer dan de huidige reguliere Grand Cherokee. Het lengteverschil met de nieuwe Grand Cherokee is zeer waarschijnlijk kleiner, maar reken er maar op dat de nieuwe Grand Cherokee zomaar even twintig centimeter langer kan zijn dan het uitgaande model. Mogelijk krijgt de Jeep Grand Cherokee dezelfde aandrijflijn als de Wrangler 4xe. Dat betekent: een 2.0 viercilinder die samen met twee elektromotoren goed is voor 380 pk en 637 Nm koppel.

In augustus weten we meer, dan beleeft de nieuwe Jeep Grand Cherokee zijn publieksdebuut tijdens de New York International Auto Show.

Lezersreacties (3) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.