Jeep Grand Cherokee klaar voor debuut

Eindelijk ingekort

Jeep Grand Cherokee

De dit jaar onthulde Jeep Grand Cherokee L krijgt een kleiner L-loos broertje: de Grand Cherokee. Nu weten we ook wanneer Jeep hem onthult.

Liefhebbers kunnen op de kalender een grote rode cirkel zetten om 29 september, de dag dat Jeep de nieuwe Grand Cherokee onthult. Voor diezelfde Jeep-fanaten is de Grand Cherokee overigens ook direct de kleinste verrassing.

De nieuwe Jeep Grand Cherokee is in de Verenigde Staten namelijk al als langere Grand Cherokee L onthuld, een SUV met drie zitrijen. Die Grand Cherokee L van 5,2 meter is pak 'm beet 40 centimeter langer dan de huidige Grand Cherokee. De nieuwe L-loze Grand Cherokee maakt dat lengteverschil kleiner, het is niet ondenkbaar dat die namelijk zomaar de 5 meter aantikt. Het design van de Jeep Grand Cherokee komt zeer sterk overeen met dat van de langere versie. Jeep heeft zelf  al een afbeelding laten zien die dat duidelijk maakte en op recente spionageplaten was de nieuwe Jeep Grand Cherokee zelfs al vanuit alle hoeken te zien. Wel krijgt het model een schuiner aflopende achterkant en afwijkend bumperwerk.

Jeep heeft al aangegeven dat de Grand Cherokee leverbaar wordt met een plug-in hybride aandrijflijn. Dat zou de auto op de Nederlandse markt opeens een vriendelijker prijskaartje kunnen opleveren, al heeft de importeur ons tot op heden nog niets over de mogelijke komst verteld.

Lezersreacties (4) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.