PHEV's leggen het af tegen elektrische auto's

Eén PHEV in top 10

Tesla Model S
Ongeveer 88 procent van alle nieuw geregistreerde stekkerauto's in Nederland is volledig elektrisch. In mei zat er slechts één plug-in hybride bij de tien best verkochte geëlektrificeerde voertuigen.

Dat meldt de website CleanTechnica op basis van nieuwe getallen van de EV Volumes-database en RAI Vereniging. Vorige maand werden er 31 exemplaren van de BMW 530e plug-in hybride op kenteken gezet, waarmee de auto op de tiende plaats eindigde. De Mitsubishi Outlander PHEV en de Porsche Panamera PHEV volgden kort daarachter met 26 stuks. Van alle overige plug-in hybridevoertuigen werden er in mei minder dan tien op kenteken gezet. Ter vergelijking, de Nissan Leaf was met 264 nieuwe registraties vorige maand lijstaanvoerder, gevolgd door de Tesla Model S met 254 stuks. De Model X maakte in mei de top drie compleet.

Gemeten over de eerste vijf maanden van het jaar gaat de Tesla Model S aan kop met 1.113 exemplaren. De Volkswagen e-Golf staat met 1.036 stuks nu nog op plek twee, maar zal deze positie vermoedelijk over enkele weken moeten afstaan aan de Nissan Leaf.

Lezersreacties (95) (gesloten)

Maak melding van misbruik

Let op! Deze functie is niet bedoeld om zelf een commentaar toe te voegen. Optioneel kunt u er een opmerking bij plaatsen.

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens of e-mail ons.

Reactie verwijderen

Weet je het zeker dat je dit bericht wilt verwijderen?

Er is iets mis gegaan. Probeer het later nog eens

De discussie is gesloten.
Reageren is niet meer mogelijk.